Na hlavný obsah

Vláda sa na celoplošnom testovaní nedohodla

V rokovaniach bude pokračovať cez víkend.

Vláda sa na celoplošnom testovaní nedohodla
Celoplošné testovanie. Foto: TASR

Vláda sa na piatkovom (15. 1.) rokovaní výrazne posunula v téme celoplošného testovania, k finálnemu rozhodnutiu ale po niekoľkohodinovom rokovaní nedospela. Informoval o tom minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

Diskusia bude pokračovať v sobotu (16. 1.), Sulík avizoval, že chcú dospieť aj k záveru. Spresnil, že minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) spolu s vicepremiérom Štefanom Holým (Sme rodina) v priebehu dňa pripravia definitívny návrh uznesenia.

„V záujme všetkých členov vlády je, aby sme vyriešili pandemickú situáciu v krajine,“ vyhlásil Sulík.

Ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (Za ľudí) verí, že sa podarí nájsť dobré riešenie pre všetky strany. „Verím, že v tom výsledku budeme jednotní,“ povedala. Vzhľadom na zložitosť situácie si myslí, že komplikované rokovanie je nie potrebné vnímať negatívne. „To, že sa tým vláda toľko zaoberá, znamená, že v tom chceme nájsť zhodu,“ uviedla.

Líderka strany Za ľudí Veronika Remišová predpoludním kritizovala spôsob rokovania a to, že materiály dostali ministri až priamo na rokovaní. Odmietavo sa vyjadrila aj k niektorým návrhom, upozornila, že je neprijateľné, aby bol pobyt 11-ročných detí vonku podmienený negatívnym testom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko