Na hlavný obsah

Vlhovej výborný výkon v super G, skončila v elitnej desiatke

Gutová-Behramiová skresala celkový náskok Slovenky.

Vlhovej výborný výkon v super G, skončila v elitnej desiatke
Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová v super G žien. Foto: TASR/AP

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v sobotnom (30. 1.) super G Svetového pohára (SP) desiate miesto. V nemeckom Garmisch-Partenkirchene zaostala za víťaznou Švajčiarkou Larou Gutovou-Behramiovou o 1,27 sekundy. Druhá skončila Nórka Kajsa Vickhoff Lieová s odstupom 68 stotín a tretia bola Kanaďanka Marie-Michele Gagnonová (+0,93 s).

Vo štvrtok ani v piatok (28. 1., resp. 29. 1.) sa nemohli konať tréningy zjazdu, takže namiesto neho sa súťažilo v náhradnom super G za švajčiarsky St. Moritz. Vlhová sa na trať vydala so štartovým číslom 14. V úvode sa snažila čo najdlhšie držať v zjazdovom postoji, terénna nerovnosť jej rozhodila lyže, kritický okamih však zvládla, ako aj vzápätí skok s následnou zmenou smeru. Postrážila si tiež nájazd do záverečnej pasáže a v cieli sa zaradila na priebežnú šiestu pozíciu s mankom 1,27 s na líderku. V zostávajúcom priebehu pretekov klesla na záver elitnej desiatky, na tretiu priečku Gagnonovej jej chýbalo 34 stotín.

Víťazka predchádzajúcich dvoch superobrovských slalomov a líderka hodnotenia disciplíny Gutová-Behramiová si držala čistú stopu po celej dĺžke trate a vygradovanou jazdou triumfovala s výrazným náskokom. Počas januára zvíťazila už v treťom super G za sebou, vo veku 29 rokov slávila 29. triumf na podujatiach SP v kariére, z toho 15 dosiahla v tejto disciplíne. „Bolo ťažké odhadnúť, ako bude vyzerať sneh. Nešlo sa jednoducho a nemala som ani najlepší pocit, len som chcela pustiť lyže a vyšlo to. V športe sa situácia môže zmeniť veľmi rýchlo. Len pred niekoľkými mesiacmi ľudia rozoberali, či ešte môžem zvíťaziť v nejakých pretekoch, teraz hovoria o boji o veľký glóbus. Dúfam, že budem pokračovať v takýchto výsledkoch,“ povedala Gutová-Behramiová podľa portálu laola1.at.

Ďalšia Švajčiarka Michelle Gisinová neštartovala a v celkovom poradí prestížneho seriálu klesla na tretiu priečku. Dostala sa pred ňu jej krajanka Gutová-Behramiová, ktorá za vedúcou Vlhovou (909 b.) zaostáva o 62 bodov. V nedeľu (31. 1.) je v rovnakom dejisku na programe riadne plánovaný super G.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport