Na hlavný obsah

Výbuch v centre Madridu má ďalšie obete, ich počet stúpol na štyri

Miestni sa pred explóziou sťažovali na zápach plynu.

Výbuch v centre Madridu má ďalšie obete, ich počet stúpol na štyri
Novinári sa zhromaždili na mieste výbuchu v centre Madridu. Foto: SITA/AP

Počet mŕtvych po mohutnej explózii plynu, ku ktorej došlo v stredu (20. 1.) popoludní v španielskej metropole Madrid, sa zvýšil na štyri. Najnovšou potvrdenou obeťou je 36-ročný kňaz, ktorý bol medzi 11 zranenými.

Výbuch na ulici Calle de Toledo nastal okolo 15.00 h SEČ a úplne zničil sedemposchodovú budovu. Podľa úradov sa miestni obyvatelia niekoľko minút pred explóziou sťažovali na zápach plynu.

Výbuch pripravil o život aj dvoch mužov, ktorí sa v tom čase nachádzali na ulici, a opravára, ktorý v zničenej budove na piatom podlaží opravoval kotol. Podľa miestneho hovorcu katolíckej cirkvi bol otcom štyroch detí a pôvodne bol považovaný za nezvestného.

Sila výbuchu budovu úplne zničila, avšak v susednom domove sociálnych služieb ani v škole nikto neutrpel zranenia. Budova školy bola podľa španielskych médií prázdna, AFP však píše, že deti boli v triedach v čase, keď na školské ihrisko dopadlo množstvo trosiek. Seniorov z domova sociálnych služieb záchranári evakuovali a premiestnili ich do hotelu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet