Na hlavný obsah

Z listu z úradu vlády by som nerobila senzáciu, tvrdí Remišová

Vzťahy v koalícii sú ale napäté.

Z listu z úradu vlády by som nerobila senzáciu, tvrdí Remišová
Podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová. Foto: SITA

Vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí) považuje informácie o liste z Úradu vlády SR za zbytočne nafúknuté. „Ja by som z toho vôbec nerobila senzáciu. Nájomná zmluva bola uzatvorená v roku 2016, je platná do júna a toto je bežný úradnícky postup,“ povedala.

Médiá v utorok (26. 1.) informovali o tom, že úrad vlády doručil Remišovej list o tom, že sa má vysťahovať z jeho priestorov krátko po tom, ako jej strana nepodporila vládny návrh o celoštátnom skríningu a samotná Remišová nehlasovala za návrh predsedu vlády Igora Matoviča (OĽANO).

Remišovej novovzniknuté ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie aktuálne pracuje na piatich rôznych miestach, jedným z nich sú aj priestory úradu vlády. „Z dlhodobého hľadiska si hľadáme jednu budovu, v ktorej budú všetky útvary ministerstva pracovať,“ vysvetlila.

Predsedníčka Za ľudí dodala, že atmosféra v koalícii je napätá, čo mohlo spôsobiť emotívnejšie reakcie jej straníckych kolegov na vzniknutú situáciu. Reagovala tak na podpredsedu parlamentu Juraja Šeligu, ktorý na sociálnej sieti uviedol, že teória o bežnom postupe úradu vlády je mu „ťažko uveriteľná“. „Či je to hlúpa pomsta, alebo hlúpa náhoda, je teraz už, žiaľ, jedno. Na verejnosti to vyzerá strašne!“ rozhorčil sa.

Remišová opísala svoje vzťahy s ostatnými členmi vlády ako normálne pracovné vzťahy a uviedla, že sa snaží vyhýbať sa škriepkam, ktoré „Slovensku nič neprinášajú“. So správaním koaličných partnerov nie je spokojná a prekáža jej, že na pozadí sporov zaniká dobrá práca, ktorú vláda robí. „Mňa to tiež hnevá, že za posledné mesiace sa práca tejto koalície redukovala len na jediný spor medzi Sulíkom a Matovičom,“ uviedla.

Špekulácie o debatách o rekonštrukcii vlády vylúčila. Informáciu o tom, že by existoval plán, na základe ktorého by časť poslaneckého klubu Za ľudí podržala stranu SaS v prípade odchodu z koalície, označila za hoax. „My ako predsedníctvo sme vstupovali do štvorkoalície a išli sme do toho s mandátom, že budeme v štvorkoalícii, a preto si myslím, že je dobré, keď je vládna koalícia stabilná a keď sme v nej štyria partneri,“ uzavrela.

Pozrite si viac v reportáži RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko