Na hlavný obsah

Znižuje dôstojnosť advokátskeho stavu. „Nulitnej“ advokátke pozastavili činnosť

Advokátku preslávil incident v košickej pôrodnici.

Znižuje dôstojnosť advokátskeho stavu. „Nulitnej“ advokátke pozastavili činnosť
Advokátka ľudí vyzývala, aby nerešpektovali opatrenia a nenosili ochranné rúška. Foto: TARS/AP

Slovenská advokátska komora (SAK) pozastavila výkon advokácie košickej advokátke Adriane Krajníkovej. V piatok (15. 1.) o tom informovala hovorkyňa komory Alexandra Donevová s tým, že tak rozhodla na základe návrhu predsedníčky Revíznej komisie SAK. Tá evidovala množstvo sťažností na advokátku, z ktorých už štyri boli vyhodnotené ako dôvodné a boli podané návrhy na začatie disciplinárneho konania.

„Návrh na pozastavenie advokátskej činnosti Adriane K. bol podaný na základe mimoriadnej závažnosti konania vyhodnoteného Revíznou komisiou SAK ako možné disciplinárne porušenie predpisov SAK a advokátskej etiky. Advokátka svojím konaním tak závažne znižuje dôstojnosť advokátskeho stavu, že ochrana stavu, ako aj ochrana verejnosti a spotrebiteľov právnych služieb nevyhnutne vyžaduje postup podľa zákona o advokácii,“ uviedla hovorkyňa.

Na rozhodnutie SAK upozornila aj facebooková stránka, na ktorej polícia upozorňuje na hoaxy a dezinfomácie a v minulosti upozorňovala aj na zavádzajúce informácie, ktoré advokátka šírila v online prostredí.

Rozhodnutie bude právoplatné po doručení, prípadne na základe domnienky doručenia rozhodnutia advokátke.

Advokátka je známa z októbrového incidentu v košickej Univerzitnej nemocnici L. Pasteura, keď nastávajúca rodička niekoľko hodín odmietala rešpektovať pokyny lekárov týkajúce sa prevencie koronavírusu. Rodičku vtedy cez telefón inštruovala a povzbudzovala ju, aby si nenasadila rúško a odmietla nechať sa otestovať na ochorenie COVID-19. Opatrenia vlády a hlavného hygienika advokátka označovala za „nulitné“, teda neplatné.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko