Na hlavný obsah

Airbnb predpovedá výrazné oživenie cestovného ruchu

Spoločnosť očakáva, že ľudia po pandémii zmenia cestovateľské návyky.

Airbnb predpovedá výrazné oživenie cestovného ruchu
Turistka fotí v prístavnom meste Sóller, v severozápadnej časti španielskeho ostrova Malorka. Foto: TASR/AP

Platforma Airbnb v reakcii na začínajúce uvoľňovanie protipanedmických opatrení po celom svete očakáva výrazné oživenie cestovného ruchu. Zároveň uviedla, že je ešte príliš skoro na predpovede, ako sa tomuto segmentu bude dariť v tomto roku. Správu priniesol portál BBC.

Aj v dôsledku cestovných opatrení, ktoré štáty zaviedli s cieľom zabrániť šíreniu pandémie koronavírusu, poklesli tržby spoločnosti v minulom roku o 30 % na 3,4 miliardy dolárov (2,78 miliardy eur).

Spoločnosť, ktorá sprostredkúva ubytovanie, priblížila, že v tomto roku už stihla zaznamenať menší pokles. Tržby sa jej medziročne znížili o 22 % na 859 miliónov dolárov (približne 702 miliónov eur). Výsledok bol napriek poklesu lepší, ako očakávali niektorí analytici.

„Cestovanie sa vracia a my sa laserovo zameriavame na jeho oživenie,“ vyhlásil výkonný riaditeľ Airbnb Brian Chesky. Očakáva, že spoločnosť dokáže z pandémie vyťažiť, pretože medzi turistami vzniknú iné preferovanejšie lokality. V Airbnb sa domnievajú, že ľudia častejšie absolvujú víkendové pobyty i niekoľkomesačné pobyty mimo domova.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet