Na hlavný obsah

Ako 28-ročný ukončil kariéru, k návratu ho presvedčila legenda. Poláškovi zložil poklonu aj Hrbatý

Jeho príbeh je ako z filmu.

Ako 28-ročný ukončil kariéru, k návratu ho presvedčila legenda. Poláškovi zložil poklonu aj Hrbatý
Slovensko-chorvátska dvojica Filip Polášek (vľavo) a Ivan Dodig bozkáva trofej po víťazstve vo finále mužskej štvorhry na grandslamovom turnaji Australian Open. Foto: TASR/AP

Pre pretrvávajúce problémy s ľavou nohou sa vo veku 28 rokov rozhodol ukončiť kariéru. Päť rokov prakticky nehral tenis, venoval sa deťom, stal sa otcom a nič nenasvedčovalo tomu, že by sa mal vrátiť na kurty. Následne si zatrénoval s legendou štvorhry Mikeom Bryanom, ktorý ho presvedčil, že na to stále má.

Filip Polášek sa po uzdravení vrátil k „bielemu športu“ a prakticky ihneď samu začalo dariť. Ten najväčší úspech dosiahol ako 35-ročný. V nedeľu (21. 2.) triumfoval vo štvorhre na grandslamovom turnaji Australian Open po boku Chorváta Ivana Dodiga a zaradil sa medzi najväčšie osobnosti slovenskej tenisovej histórie.

„Keby Filip pokračoval v kariére tam kde skončil, nedosiahol by ani polovicu týchto úspechov. To, že trénoval deti, mu veľmi pomohlo, spoznal sám seba, dostal prehľad o svojom tenise a o sebe,“ povedal pre RTVS bývalý reprezentant SR v tenise Dominik Hrbatý.

Pozrite si reportáž RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport