Na hlavný obsah

Faivre prvým majstrom sveta v paralelných pretekoch. Medzi ženami dve víťazky

Medzinárodná lyžiarska federácia dodatočne upravila výsledky.

Faivre prvým majstrom sveta v paralelných pretekoch. Medzi ženami dve víťazky
Zlatá medailistka v paralelných pretekoch Marta Bassinová (vpravo) počas semifinálového súboja s Tessou Worleyovou. Foto: SITA/AP

Francúz Mathieu Faivre získal v utorok (16. 2.) zlatú medailu v paralelnom obrovskom slalome na majstrovstvách sveta v zjazdovom lyžovaní v talianskej Cortine d’Ampezzo. Medzi ženami sa z triumfu spoločne tešili domáca lyžiarka Marta Bassinová a Rakúšnka Katharina Liensbergerová.

V talianskej Cortine d’Ampezzo pri premiére súťaže na šampionátoch dosiahli vo finále rovnaký čas. Pôvodne za víťazku vyhlásili iba Bassinovú, ale Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) dodatočne udelila zlato aj Liensbergerovej. Faivre vo finálových jazdách triumfoval nad Chorvátom Filipom Zubčičom. Bronz si vyjazdili Francúzka Tessa Worleyová a Švajčiar Loic Meillard.

V hlavnej súťaži chýbali Slováci, keďže medzi ženami Petra Vlhová nedokončila prvú kvalifikačnú jazdu a medzi mužmi obsadil Andreas Žampa nepostupové 26. miesto. Do hlavnej súťaže sa kvalifikovalo po 16 najlepších medzi mužmi aj ženami.

Na svetovom šampionáte je v stredu (17. 2.) na programe tímová paralelná súťaž, vo štvrtok (18. 2.) príde na rad obrovský slalom žien, v piatok (19. 2.) rovnaká disciplína mužov a počas víkendu slalomy žien (20.2.) a mužov (21.2.).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport