Na hlavný obsah

Biatlonistka Kapustová získala bronz na MS. Nemohla tomu uveriť

Na trati ešte je čo zlepšovať, povedala po triumfe.

Biatlonistka Kapustová získala bronz na MS. Nemohla tomu uveriť
Mladá slovenská biatlonistka Ema Jablonská. Foto: TASR

Slovenská biatlonistka Ema Kapustová získala bronzovú medailu v sobotných (27. 2.) individuálnych pretekoch kadetiek na 10 km na majstrovstvách sveta juniorov. V rakúskom Obertilliachu predviedla ako jediná spomedzi 99 pretekárok čistú streľbu, za víťazkou Jeanne Richardovou z Francúzska zaostala o 1:03,1 minúty. Striebro si vybojovala Slovinka Lena Repincová (+32,7 s).

„Ešte teraz tomu neverím. Som šťastná z toho, že sa mi konečne podarili štyri nuly po dlhých, dlhých pretekoch. Na trati to nebolo to, čo by som chcela, trošku mi tam stuhli nohy, ale lyže išli. Po poslednej stojke som chcela predviesť, že sa zatnem a že to ešte dobehnem v slušnom čase. Snažila som sa rozložiť si tempo, aby som to zvládla, ale v poslednom kole som mala už fakt dosť. Čo sa týka streľby, ako sa hovorí, šťastie praje pripraveným. Na strelnici som toho už viac predviesť nevedela, ale na trati ešte je čo zlepšovať,“ uviedla Kapustová pre portál slovenskybiatlon.sk.

Tiež povedala, že sa naďalej chce zlepšovať a že vo výborných výkonoch jej pomáha aj tímová pohoda. „Utvrdila som si, na čo mám a že môžem veľa dokázať, keď budem pracovať ako doteraz. V tíme sme ako jedna veľká rodina, čo je jeden z kľúčov úspechu.“

Ďalšia Slovenka Kristína Makovýniová spravila na strelnici jednu chybu a obsadila 29. priečku (+4:53), Sára Pacerová bola so stratou 7:12 min. na 54. pozícii a Veronika Holmiková skončila 66. s mankom 9:21 min. na víťazku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport