Na hlavný obsah

Bratislavský úrad verejného zdravotníctva neodporúča otvoriť žiadne školy v kraji

S otváraním majú školy počkať najmenej dva týždne.

Bratislavský úrad verejného zdravotníctva neodporúča otvoriť žiadne školy v kraji
Na ilustračnej snímke odberné miesto na PCR testovanie na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Foto: TASR

Vzhľadom na pretrvávajúcu zlú pandemickú situáciu v Bratislavskom kraji Regionálny úrad verejného zdravotníctva hlavného mesta Bratislava (RÚVZ Bratislava) odporúča neotvárať žiadnu školu na území jeho okresov minimálne nasledujúce dva týždne. Informoval o tom úrad na sociálnej sieti.

Vládou v piatok (5. 2.) schválený covidový automat zaraďuje celý Bratislavský kraj do bordového stupňa šesť, teda tretieho stupňa varovania. Lokálne však niektoré okresy zaraďuje až do štvrtého a najvyššieho stupňa varovania čiernej farby.

„Vzhľadom na uvedené, všeobecne vysokú mieru 7-dňovej incidencie (ktorá v Bratislavskom kraji má iba mierne klesajúci, resp. stagnujúci charakter), ako aj na v súčasnosti dokázaný vysoký podiel prítomnosti britskej mutácie nového koronavírusu B1.1.7 v populácii je obava, že otvorenie škôl v súčasnej situácii môže viesť k zhoršeniu epidemiologickej situácie vo výskyte ochorenia COVID-19 v Bratislavskom kraji,“ uviedol RÚVZ Bratislava.

Odporúčanie počkať s otvorením minimálne dva týždne sa týka všetkých okresov kraja, a to okresov Bratislava I – V, okresu Malacky, Pezinok, ako aj Senec. Podľa RÚVZ Bratislava bude termín otvorenia škôl predmetom ďalšieho epidemiologického vyhodnocovania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny