Na hlavný obsah

Bývalá úradníčka bratislavského súdu Šumichrastová si odpyká osemročný trest odňatia slobody

Odsúdili ju za distribúciu drog.

Bývalá úradníčka bratislavského súdu Šumichrastová si odpyká osemročný trest odňatia slobody
Na snímke vpravo Veronika Šumichrastová. Foto: TASR

Bývalá vyššia súdna úradníčka Okresného súdu (OS) Bratislava I Veronika Šumichrastová si za distribúciu drog odpyká osemročný trest odňatia slobody v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Rozhodol tak v utorok (2. 2.) trojčlenný senát Krajského súdu (KS) v Bratislave. Šumichrastovú minulý rok v októbri OS Bratislava V odsúdil na sedemročný nepodmienečný trest odňatia slobody.

Súd uložil Šumichrastovej aj ročný ochranný dohľad. KS spoluobžalovaného Jozefa Hricu odsúdil na desaťročný trest odňatia slobody. Ten by si mal odpykať v ústave s maximálnym stupňom stráženia. Zároveň mu KS uložil dvojročný ochranný dohľad. Podľa odvolacieho súdu sa Hrica dopustil obzvlášť nebezpečnej recidívy a trestnej činnosti sa dopustil v čase podmienečného prepustenia. V prípade dvojice je utorkový verdikt právoplatný, nie je možné sa voči nemu odvolať. KS v utorok vyhovel odvolaniu vo veci výroku o treste dozorovému prokurátorovi.

V prípade spoluobžalovanej Andrey F. KS vec vrátil prvostupňovému súdu. Zároveň ju po približne 11 mesiacoch v utorok súd prepustil z väzby na slobodu. Nehrozí podľa súdu obava, že by mohla pokračovať v trestnej činnosti.

Šumichrastovú pôvodne odsúdil prvostupňový súd 15. októbra 2020 a trest si mala odpykať v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Hricu odsúdil súd na osemročný trest a zaradil ho do ústavu so stredným stupňom stráženia. Andreu F. odsúdil súd na osem rokov so zaradením do ústavu s minimálnym stupňom stráženia.

V rámci výsluchu obžalovaných Šumichrastová a aj Hrica priznali svoju vinu. Obžaloba bola v tejto veci podaná koncom augusta 2020.

Po protidrogovom zásahu Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) s názvom Veža vyšetrovateľ obvinil štyri osoby. Ladislav L., Šumichrastová, Hrica a Andrea F. sa mali zaoberať predajom kokaínu od roku 2017, a to hlavne v Bratislave. Pri prehliadkach polícia zaistila väčšie množstvo kokaínu v hodnote tisícok eur a marihuanu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko