Na hlavný obsah

Černák bodoval druhý raz v sezóne, pomohol k triumfu Tampy

Na ľade strávil viac ako 22 minút.

Černák bodoval druhý raz v sezóne, pomohol k triumfu Tampy
Slovenský obranca Erik Černák (vpravo) bol pri triumfe Tampy Bay na ľade Nashvillu. Foto: SITA/AP

Slovenský hokejový obranca Erik Černák prispel v zámorskej NHL jednou asistenciou k víťazstvu Tampy Bay na ľade Nashvillu 4:1. Obhajca titulu vybojoval piaty triumf po sebe a upevnil si post lídra Centrálnej divízie.

Dvomi gólmi sa pod výhru Lightning podpísal center Anthony Cirelli, v závere pri neúspešnej power play domácich skórovali do prázdnej bránky Blake Coleman a Steven Stamkos. Hostia sa mohli spoľahnúť na brankára Curtisa McElhinneyho, ktorý pri sezónnom debute zlikvidoval 23 striel „predátorov“. Prekonal ho iba obranca Dante Fabbro v 52. minúte.

Černák asistoval pri prvom presnom zásahu Cirelliho, spomedzi hráčov Tampy mal druhý najvyšší „icetime“ – 22:28 min. Vyslal tri strely na bránku, pripísal si tri plusky a zblokoval tri strely súpera. V ôsmich tohtosezónnych vystúpeniach nazbieral dva kanadské body (0+2).

V ďalšom zápase, ktorý sa hral v noci na utorok (9. 2.), domáce Toronto zdolalo Vancouver 3:1. Víťazný gól Maple Leafs strelil Auston Matthews, ktorý tak natiahol svoju gólovú šnúru už na osem stretnutí.

Semjon Varlamov sa stal prvým brankárom New Yorku Islanders, ktorý v jednej sezóne dvakrát „vygumoval“ hráčov mestského rivala Rangers. Ruský brankár zaznamenal 30 zákrokov a pomohol svojmu tímu k víťazstvu 2:0. Jediným brankárom Islanders s dvomi shutoutami proti Rangers v základnej časti bol doteraz Jaroslav Halák. Slovenský brankár Bostonu ich však dosiahol v dvoch rôznych sezónach (2014-15 a 2017-18).

O víťazstve Columbusu nad Carolinou 3:2 rozhodol necelých päť minút pred koncom po nádhernej individuálnej akcii Jack Roslovic. Edmonton triumfoval v Ottawe 3:1, k čomu pri svojom sezónnom debute pomohol 27 úspešnými zákrokmi brankár Mike Smith. Arizona vyhrala na ľade St. Louis 4:3 po nájazdoch. V nich sa za hostí presadili Connor Garland a Chris Dvorak.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport