Na hlavný obsah

Češka Muchová nečakanou semifinalistkou Australian Open, za svoj úspech vďačí aj Slovákovi

Stále máme čo zlepšovať, tvrdí.

Češka Muchová nečakanou semifinalistkou Australian Open, za svoj úspech vďačí aj Slovákovi
Na snímke Česká tenistka Karolína Muchová postúpila do semifinále grandslamového Australian Open. Foto: TASR/AP

Česká tenistka Karolína Muchová dosiahla zatiaľ najväčší úspech svojej kariéry. Dvadsaťštyriročná rodáčka z Olomouca sa na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne prebojovala už do semifinále, keď z pozície 25. nasadenej hráčky vyradila líderku rebríčka WTA a jednotku „pavúka“ – domácu Ashleigh Bartyovú za 121 minút 1:6, 6:3, 6:2. Utorkový (16. 2.) triumf Češka nad favoritkou je o to cennejší, že v súboji na dvorci Arény Roda Lavera prehrávala 1:6 a 0:2. Do grandslamového semifinále sa dostala premiérovo, jej doterajším maximom bolo štvrťfinále z Wimbledonu 2019.

Splnil sa jej sen

„Splnil sa mi sen. Úspech na grandslame bol pre mňa hlavný cieľ. Ako malá som dostala som svoj prvý notebook a ako pozadie som si tam dala fotku Arény Roda Lavera. Priala som si, aby som si v nej mohla zahrať alebo sa tam aspoň pozrieť. A dnes som v nej vyhrala štvrťfinále, čo je nádhera,“ opísala svoje pocity Karolína Muchová v rozhovore pre web iDnes.cz.

Pod jej úspechom má podpis aj Slovák, česká tenistka totiž spolupracuje s mentálnym koučom Radkom Šefčíkom. Ten v minulosti spolupracoval aj s Dominikou Cibulkovou, Tomášom Berdychom či Petrou Kvitovou. „Už s ním nejakú chvíľu robím. A stále máme čo zlepšovať. Ale veci, ktoré sa snažím už teraz aplikovať, mi v zápasoch pomáhajú,“ vysvetlila na margo ich spolupráce.

Ťažká bitka

Semifinálovou súperkou Češky bude Američanka Jennifer Bradyová, ktorá v stredu zdolala krajanku Jessicu Pegulovú 4:6, 6:2, 6:1. „Je to veľmi dobrá hráčka s agresívnym štýlom, rozhodne ma čaká ťažká bitka. V poslednom čase sa jej darí. Musím zase vytiahnuť svoj najlepší tenis. Teším sa!“ podotkla Češka.

Utorkové zápasy skompletizovali ženské semifinálové kvarteto. V druhom súboji o finálovú účasť sa proti sebe postavia víťazka AO z roku 2019 a nasadená turnajová trojka – Japonka Naomi Osaková a 23-násobná grandslamová šampiónka z USA Serena Williamsová (10. nasadená).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport