Na hlavný obsah

Chára má ďalší rekord, jeho Washington však neuspel v prestrelke

Detroit ukončil úspešnú sériu Floridy.

Chára má ďalší rekord, jeho Washington však neuspel v prestrelke
Na snímke hráči Washingtonu Capitals - vpravo slovenský obranca Zdeno Chára a vľavo ruský útočník Alexander Ovečkin. Foto: SITA/AP

Hokejisti Washingtonu Capitals prehrali v nedeľnom (7. 2.) domácom stretnutí s Philadelphiou Flyers 4:7. Na triumfe hostí sa výrazne podieľal útočník Scott Laughton, ktorý zaznamenal hetrik. Slovenský obranca Zdeno Chára odohral svoj 1565. zápas v NHL, dostal sa tak na čelo rebríčka v tejto štatistike spomedzi európskych obrancov.

Chára strávil na ľade 19:10 minúty, pripísal si dve strely na bránku a inkasoval štvorminútový trest za hru vysokou hokejkou. Jeho krajan Richard Pánik odohral 9 a pol minúty, dvakrát ohrozil bránku súpera a nazbieral štyri „mínusky“.

Chicago zvíťazilo v Dallase 2:1 po predĺžení, oba góly hostí strelil Alex DeBrincat. Dallas, ktorý hral stále bez slovenského obrancu Andreja Sekeru, prehral v tejto sezóne prvýkrát na domácom ľade. V drese Stars strelil prvý gól v NHL Jason Robertson.

Detroit uspel na Floride 4:1 a ukončil domácim osemzápasovú sériu, v ktorej získali aspoň bod. Red Wings tiež zastavili osemzápasovú šnúru prehier.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport