Na hlavný obsah

Ďalší Vlhovej štart presunuli, preteky v super G zmarila hmla

Osud preteku je nateraz nejasný.

Ďalší Vlhovej štart presunuli, preteky v super G zmarila hmla
Ilustračná snímka. Na snímke hmla nad traťou ženskej super G na majstrovstvách sveta v alpskom lyžovaní v talianskom stredisku Cortina d'Ampezzo. Foto: TASR/AP

Superobrovský slalom žien na MS v zjazdovom lyžovaní sa v utorok (9. 2.) ako vynútená prvá súťaž podujatia neuskutočnil. V talianskej Cortine d’Ampezzo sa nad svahom Olympia delle Tofane usadila hmla v hornej časti a po snežení aj ona významne zasiahla do plánu šampionátu. Slovenskej lyžiarke Petre Vlhovej už presunuli pondelkovú kombináciu o týždeň, teraz je nejasný osud super G, ktorého mužské preteky presunuli z utorka na štvrtok (11. 2).

Petra Vlhová mala v utorok štartovať s číslom 15, na trať sa však nedostala ani domáca Marta Bassinová s jednotkou. V štartovej listine figurovalo spolu 44 mien.

V súvislosti s predpoveďou počasia organizátori stanovili štart pretekov na predpoludnie, neskôr ho posunuli na 13.00 h, tesne pred začiatkom však na trať „sadla“ hmla. Po 40-minútovom čakaní padlo rozhodnutie posunúť štart nadol s prvou pretekárkou o 14.00 h. Neskôr prišli posuny na 14.10 h, potom na 14.30 h a napokon definitívne odrieknutie pretekov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport