Na hlavný obsah

Djokovič jasným lídrom rebríčka ATP, rekord Federera čoskoro padne

Medzi ženami je prvá Bartyová.

Djokovič jasným lídrom rebríčka ATP, rekord Federera čoskoro padne
Melbourne - Srbský tenista Novak Djokovič pózuje na pláži s trofejou po víťazstve nad Rusom Daniilom Medvedevom vo finále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open 22. februára 2021 v Melbourne. Foto: TASR/AP

Srbský tenista Novak Djokovič si vďaka úspešnej obhajobe titulu na Australian Open udržal pozíciu suverénneho lídra rebríčka ATP. „Nole“ má zároveň istotu, že zostane 311 týždňov na poste svetovej jednotky a prekoná tak rekordný zápis Švajčiara Rogera Federera.

Osemnásťnásobný grandslamový šampión sa netají tým, že nechce pustiť žezlo mladej generácii a aj v počte získaných titulov chce prekonať rekordérov Federera s Rafaelom Nadalom, ktorí majú 20 titulov. „Je prirodzené, že myslím na grandslamové tituly a prekonávanie rekordov. Po deviatom triumfe v Melbourne sa väčšia časť mojej energie a pozornosti bude sústrediť na grandslamy, aby som získal čo najviac trofejí. S Rafom a Rogerom sme traja tenisoví rytieri. Súťažíme medzi sebou vo všetkých oblastiach a práve preto sme tam, kde sme. Navzájom sa posúvame a motivujeme. Roger s Rafom ma inšpirujú. Tak dlho, ako budú hrať oni, budem v turnajovom kolotoči aj ja. Nechceme odovzdať žezlo mladšej generácii, nechceme jej dovoliť vyhrávať grandslamy, to je jasné,“ zdôraznil Djokovič.

Druhý v rebríčku ATP je Španiel Nadal, na tretie miesto sa posunul neúspešný finalista z Melbourne Rus Daniil Medvedev. Najlepší slovenský singlista Norbert Gombos klesol z 89. na 93. priečku. Andrejovi Martinovi patrí 101. pozícia, Jozef Kovalík je 128. a Martin Kližan 159.

Osaková poskočila na druhé miesto

Austrálska tenistka Ashleigh Bartyová aj naďalej figuruje na čele svetového rebríčka WTA. Na druhé miesto sa vďaka triumfu na grandslamovom turnaji Australian Open posunula Japonka Naomi Osaková, ktorá predstihla Rumunku Simonu Halepovú.

Najlepšia slovenská singlistka Viktória Kužmová vypadla z elitnej svetovej stovky a patrí jej 102. priečka. Anna Karolína Schmiedlová sa vďaka postupu do 2. kola v Melbourne posunula o 14 miest na 115. pozíciu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport