Na hlavný obsah

Doležal odštartoval výstavbu R3 Tvrdošín – Nižná. Dokončiť by ju mali koncom roka 2023

Cesta má centrum mesta odbremeniť od kamiónovej dopravy.

Doležal odštartoval výstavbu R3 Tvrdošín – Nižná. Dokončiť by ju mali koncom roka 2023
Vizualizácia obchvatu Tvrdošína. Foto: Národná diaľničná spoločnosť

Minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal (nominant Sme rodina) vo štvrtok (25. 2.) podpisom zmluvy s predsedom predstavenstva Národnej diaľničnej spoločnosti a riaditeľom spoločnosti Hochtief SK odštartoval výstavbu rýchlostnej cesty R3 Tvrdošín – Nižná.

„Rýchlostná cesta, akákoľvek investícia do regiónu, ponúka impulz. Určite budeme pokračovať v investíciách do tohto regiónu,“ povedal minister s tým, že oravský región má čo ponúknuť. „Teším sa, že som spolu s primátorom Tvrdošína Ivanom Šaškom a ministrom financií Eduardom Hegerom mohol byť pri tomto dôležitom okamihu pre celú Oravu,“ dodal.

Rezort dopravy už skôr informoval, že štvorkilometrový úsek obchvatu Tvrdošína postaví za zhruba 2,5 roka konzorcium spoločností Hochtief SK, Porr a Hydroekol Dolný Kubín. Na výstavbu poputuje zo štátneho rozpočtu niečo vyše 62 miliónov eur. „Rýchlostná cesta R3 z Tvrdošína do Nižnej odľahčí dopravu v meste Tvrdošín,“ priblížil rezort.

Minister financií Eduard Heger (OĽANO) vyjadril presvedčenie, že cesta prinesie pre miestnych obyvateľov viac bezpečnosti, zbaví ich kolón a hluku z kamiónovej dopravy. „Cieľom cesty R3 je, aby bola dopravnou tepnou, ktorá spája,“ uviedol.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika