Na hlavný obsah

Dvojnásobný olympijský víťaz Ligety sa na majstrovstvách sveta rozlúči s kariérou

Derniérou bude jeho najsilnejšia disciplína.

Dvojnásobný olympijský víťaz Ligety sa na majstrovstvách sveta rozlúči s kariérou
Foto: TASR/AP

Americký lyžiar Ted Ligety po majstrovstvách sveta v Cortine d’Ampezzo ukončí svoju úspešnú kariéru. Derniéru na súťažných svahoch by mal absolvovať 19. februára počas obrovského slalomu mužov. Informovala o tom agentúra AP. Svetový šampionát, a teda aj posledné preteky Ligetyho, odvysiela RTVS na Dvojke.

Tridsaťšesťročný Ligety je dvojnásobný olympijský šampión. Na ZOH 2006 v Turíne získal prekvapujúco zlatú medailu v alpskej kombinácii, o osem rokov neskôr v Soči pridal ďalší kov najcennejšieho lesku v obrovskom slalome.

V seriáli Svetového pohára absolvoval celkovo 336 pretekov, v ktorých dosiahol 25 prvenstiev. Päťkrát získal malý krištáľový glóbus za obrovský slalom (2008, 2010, 2011, 2013, 2014).

„Moje priority sa zmenili. Nechcem byť mimo domova päť týždňov pre tréningové cykly či preteky. A nemám pocit, že to môžem robiť na takej úrovni, na akej by som chcel,“ povedal Ligety podľa New York Times. Po skončení kariéry plánuje tráviť viac času s rodinou, s ktorou žije v Park City. S manželkou Miou majú štvorročného syna a ďalších dvoch chlapcov – sedemmesačné dvojičky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport