Na hlavný obsah

Fico bol na policajnom prezídiu. Nepovedal, v akej kauze vypovedal

Do toho vás nič nie je, odpovedal novinárom.

Fico bol na policajnom prezídiu. Nepovedal, v akej kauze vypovedal
Robert Fico pri odchode z budovy Prezídia Policajného zboru. Foto: TASR

Predseda opozičného Smeru-SD a bývalý premiér Robert Fico prišiel vo štvrtok (18. 2.) na policajné prezídium. Prečo, to novinárom povedať nechcel. Neskôr sa ukázalo, že vypovedal v prípade obvinenia bývalého ministra hospodárstva Petra Žigu (Hlas-SD). Médiám to potvrdil advokát obvineného Sergej Romža.

„Ja si myslím, že vypovedal spontánne, k veci a myslím, že viaceré veci objasnil,“ povedal Romža na margo predsedu strany Smer-SD. V predmetnej veci mali podľa neho vypočuť spolu štyroch svedkov.

Zhruba 15 minút pred Ficom prišiel do tej istej budovy aj bývalý šéf daňových kriminalistov Ľudovít Makó, ktorý podľa informácii Rádiožurnálu na Rádiu Slovensko priletel z Dubaja vo štvrtok ráno na letisko v Kuchyni. O ňom je známe, že vypovedá aj voči bývalým šéfom bezpečnostných zložiek.

„Nie je normálne, aby vo vestibule NAKA stálo stádo novinárov a presne vedeli, kto a kedy príde a v akej veci vypovedať na NAKA. NAKA je, pokiaľ ide o únik informácií, deravá ako ementál a je na čase, aby s tým minister vnútra Mikulec niečo urobil, pretože takéto nezákonné úniky informácií – vrátane informácií z vyšetrovacích spisov – majú obrovský vplyv na priebeh vyšetrovania, predovšetkým negatívnym smerom a poškodzuje práva ľudí, ktorí čelia rôznym podozreniam. Napriek tomu by som rád dodal, že som urobil všetko pre to, aby som bol k novinárom slušný a neohrozil som vyšetrovanie lacnými politickými vyhláseniami. V danom okamihu som však prítomných novinárov považoval za užitočných akurát tak na to, aby mi v preplnenej uličke pomohli nájsť auto s vodičom,“ uviedol Fico na svojom facebookovom profile.

Pozrite si reportáž RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko