Na hlavný obsah

Fortuna liga: Výhry Žiliny a Trnavy aj bezgólový duel Slovana s Ružomberkom

Na čele ligy ostáva bratislavský Slovan.

Fortuna liga: Výhry Žiliny a Trnavy aj bezgólový duel Slovana s Ružomberkom
Na snímke zľava Erik Daniel (Bratislava) a Matej Madleňák (Ružomberok). Foto: TASR

Futbalisti Žiliny zvládli vstup do jarnej časti Fortuna ligy. V sobotnom (13. 2.) domácom stretnutí 19. kola zvíťazili nad Zlatými Moravcami 4:1. Pripísali si prvý triumf po troch zápasoch.

Úvod stretnutia patril domácim, už po ôsmich minútach sa po priamom kope dostal do dobrej príležitosti Ďuriš, ale netrafil bránku. Postupne sa hra presunula do stredu ihriska a ani jeden z tímov sa nedokázal dostať do výraznejšej šance, v 30. minúte síce Javorček poslal center do šestnástky, ale Ďuriš tentoraz netrafil loptu. Žilinčania sa napokon dočkali, v 41. minúte sa v pokutovom území hostí uvoľnil Jibril a otvoril skóre.

Po zmene strán domáci kontrolovali zápas, ale aj Zlaté Moravce zvýšili aktivitu. V 58. minúte nechýbalo veľa, aby využil chybu v rozohrávke Kovaľ, na druhej strane brankár Chovan pohotovo zasiahol po strele Iľka. Vzápätí domáca obrana opäť zazmätkovala v rozohrávke, Kopasovu prihrávku brankárovi zachytil Kovaľ a vyrovnal na 1:1. Radosť hostí však netrvala dlho a už o štyri minúty Žilinčania opäť viedli. Ďuriš poslal loptu z pravej strany a Moško ju nešťastne nasmeroval za chrbát vlastného brankára. Žilinčania pridali aj dve poistky, v 69. minúte sa individuálne presadil Iľko a v závere stanovil konečné skóre Slebodník, ktorý skóroval tri minúty po svojom príchode na ihrisko.

Futbalisti FC Spartak Trnava zdolali v domácom stretnutí FK Senica 1:0.

Úvod zápasu bol obojstranne bojovný, prvú strelu vyslal na trnavskú bránku až v 18. minúte Košťál. Najväčšiu šancu prvého dejstva mal Spartak v 26. minúte, po rýchlej kontre vysunul Twardzik prihrávkou do šestnástky Olejníka, ktorého zakončenie po zemi k vzdialenejšej žrdi tesne minulo cieľ. Seničania neskôr pohrozili Gallovičom. Senický stredopoliar prenikol až do šestnástky, jeho ranu však trnavská defenzíva zblokovala. Na opačnej strane kopal priamy kop z dobrej pozície Kolesár, no trafil iba nad bránku.

Trnavčania po zmene strán zvýšili aktivitu, výsledkom čoho bol gól Mikoviča v 52. minúte. Trnavský ľavý bek napriahol spoza pokutového územia a jeho rana skončila za chrbtom Fryštáka. Išlo o prvú trnavskú strelu do priestoru bránky. Blízko k vyrovnaniu bol Košťál, Rusov po jeho jedovke z pár metrov predviedol pohotový zákrok a dorážka tiesneného Pirosku išla nad. V 74. minúte mohol Bamidele Yusuf prihrať nabiehajúcemu Mikovičovi, zobral však riešenie situácie na seba a jeho pokus skončil mimo bránky. Seničania sa snažili vyrovnať, Piroska však opäť namieril z voleja len nad. Domáci sa v závere sústredili na podržanie lopty na súperovej polovici a  doviedli duel do víťazného konca. Trnavské víťazstvo ešte mohol zvýšiť Vlasko, ale zblízka trafil žrď.

Futbalisti majstrovského ŠK Slovan Bratislava remizovali na ihrisku MFK Ružomberok 0:0. Na čele tabuľky majú šesťbodový náskok pred Dunajskou Stredou, ktorá má zápas k dobru. Ružomberok je šiesty.

V 9. minúte sa „belasí“ postarali o vzruch pred domácou bránkou, ale šanca z toho nebola. Na druhej strane v 29. minúte Brenkus vystrelil zblízka, ale trafil len hráča súpera. V 39. minúte sa po malej domov od Pauscheka sa do problémov dostal brankár hostí Greif, keď ho napádal Regáli, ale situáciu vyriešil. Okrem týchto troch momentov prvý polčas už nič viac nepriniesol. V mrazivom počasí, keď teplota sa držala na mínus šesť stupňov Celzia, mužstvá do prestávky ponúkli len medzišestnástkový futbal bez jedinej strely na bránku.

Druhé dejstvo sa už nieslo v znamení zvýšenej aktivity majstra. V 51. minúte mali domáci aj šťastie, keď Pauschek vystrelil a pred ružomberskou bránkou trafil spoluhráča Daniela. V 62. minúte Ďungel sprava poslal center pred bránku „belasých“, našiel síce Regáliho, no ten loptu nespracoval. V 64. minúte Bajričovu hlavičku vykryl Krajčírik. O chvíľu nato sa vo veľkej šanci ocitol Moha, no jeho krížna strela tesne minula ľavý dolný kút bránky MFK. V 84. minúte Greif vychytal Regáliho, ktorý vypálil z bezprostrednej blízkosti, ale z uhla.

Zápas medzi ŠKF Sereď a FC Nitra odložili pre nespôsobilý terén. Uskutoční sa v náhradnom termíne v utorok 23. februára o 14.00 h na štadióne FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble. Zápas, ktorý sa mal odohrať v Zlatých Moravciach, ovplyvnili klimatické podmienky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport