Na hlavný obsah

Gašpar zostáva vo väzbe za nezmenených podmienok

Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinený policajný exprezident podal sťažnosť.

Gašpar zostáva vo väzbe za nezmenených podmienok
Na snímke eskorta privádza obvineného bývalého prezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara do budovy súdu. Foto: TASR

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar zostáva vo väzbe za nezmenených podmienok. Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, v utorok (16. 2.) nevyhovel jeho žiadosti o vypustenie kolúzneho dôvodu väzby.

Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinený proti nemu podal sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd ,“ uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Gašpar vo väzbe zostáva z dôvodu možného ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala Gašpara začiatkom novembra 2020. V rámci akcie Očistec vtedy zadržali aj bývalého riaditeľa NAKA Petra Hraška, exšéfa protikorupčnej jednotky Róberta Krajmera, ale aj ďalších niekdajších vysokopostavených policajných funkcionárov.

Obvinili ich pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, korupčné trestné činy a trestný čin zneužívania právomoci verejného činiteľa. Do celej skupiny malo patriť trinásť ľudí a údajne jej šéfoval nitriansky podnikateľ Norbert Bödör.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko