Na hlavný obsah

Hudáček odchádza z KHL, sezónu dohrá vo Švajčiarsku

Bol najproduktívnejším hráčom tímu, ten s ním ukončil kontrakt.

Hudáček odchádza z KHL, sezónu dohrá vo Švajčiarsku
Na snímke slovenský reprezentant Libor Hudáček. Foto: TASR

Ruský hokejový tím Neftechimik Nižnekamsk rozviazal kontrakt so svojím najproduktívnejším útočníkom Liborom Hudáčkom. Informuje o tom portál championat.com. Hudáček odohral v drese Nižnekamska v aktuálnej sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy spolu 50 zápasov so ziskom 38 kanadských bodov za 17 gólov a 21 asistencií. Aktuálnu sezónu dohrá v tíme HC Lausanne.

Neftechimik Nižnekamsk figuruje na predposlednej 11. priečke Východnej konferencie KHL bez možnosti postúpiť do play-off. Druhý najproduktívnejší hráč Nižnekamska po Hudáčkovi Pavel Poriadin nazbieral o 10 bodov menej. Tridsaťročný slovenský center má namierené do najvyššej švajčiarskej súťaže. Už dlhší čas bol záujemcom o jeho služby štvrtý tím tabuľky NLA z Lausanne, s ktorým napokon podpísal kontrakt do konca ročníka.

„Nižnekamsk nemal šancu na play off a Libor chcel ešte hrať. Oslovilo ho Lausanne, ktoré má veľké ambície, sledovalo ho dlhší čas. Liborovi sa páčila táto výzva a nie je vylúčené, že v prípade obojstrannej spokojnosti predĺži zmluvu,“ uviedol Vladimír Vůjtek ml., ktorý hráča zastupuje v krajinách mimo KHL.

Dlhoročný slovenský reprezentant predtým v KHL pôsobil aj v Slovane Bratislava, kde v 151 zápasoch nazbieral 58 bodov (26+32). Vlani pred odchodom do Nižnekamska absolvoval Hudáček v drese Liberca v českej najvyššej súťaže najlepšiu (hoci neukončenú) sezónu v kariére. V základnej časti pomohol Libercu k prvej priečke v tabuľke 31 gólmi a celkovo 60 bodmi. V prvom prípade to znamenalo druhé miesto medzi najlepšími kanoniermi súťaže, v druhom tretiu priečku v tabuľke produktivity.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport