Na hlavný obsah

Hviezda Pastrňáka zažiarila pod holým nebom, Čech hetrikom zostrelil Philadelphiu

Slováci vo svojich dueloch nebodovali.

Hviezda Pastrňáka zažiarila pod holým nebom, Čech hetrikom zostrelil Philadelphiu
Zápas NHL Boston - Philadelphia pod holým nebom pri jazere Tahoe v Nevade. Foto: SITA/AP

Hokejisti Bostonu zvíťazili v nedeľnom (21. 2.) zápase NHL pod otvorenou oblohou nad Philadelphiou 7:3. Hlavnou postavou duelu v rezorte pri jazere Tahoe v Nevade bol český útočník David Pastrňák, ktorý dosiahol hetrik. Slovenský brankár v drese Bruins Jaroslav Halák kryl na striedačke chrbát Fínovi Tuukkovi Raskovi.

Pastrňák si pripísal svoj desiaty hetrik v kariére, keď sa presadil v úvodoch prvých dvoch tretín a v závere duelu. „Medveďom“ sa v tejto sezóne proti Flyers darí, keď uspeli aj v piatej vzájomnej konfrontácii. Tentoraz to však mali jednoduchšie, keďže Philadelphii opäť chýbalo až šesť hráčov, ktorí figurovali na covidovej listine. Medzi nimi aj Jakub Voráček či kapitán Claude Giroux.

Išlo o druhý víkendový zápas pod holým nebom. Pri jazere Tahoe sa najprv proti sebe postavili v sobotu (20. 2.) Colorado Avalanche a Vegas Golden Knights. Zápas museli pre problémy s ľadom, ktoré vznikli pre vysoké teploty a ostré slnko, prerušiť na osem hodín. „Lavíny“ v ňom napokon triumfovali 3:2.

Hráči Montrealu v nedeľu prehrali druhýkrát za sebou, keď podľahli v Ottawe 2:3 po predĺžení. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral 10:59 minúty a pripísal si jeden hit.

Slovenský hokejový reprezentant v drese Montrealu Canadiens Tomáš Tatar a brankár Ottawy Senators Matt Murray. FOTO: TASR/AP.

Washington si na svojom ľade poradil s New Jersey 4:3. V domácom drese hviezdil T.J. Oshie, ktorý k dvom gólom pridal aj asistenciu. Zdeno Chára odohral za Caps 18:29 minúty, päťkrát ohrozil súperovu bránku, no napokon mal na konte iba mínusový bod a dve 3:4 trestné minúty. Jeho spoluhráč Richard Pánik strávil na ľade 12:18 min.

Slovenský obranca Zdeno Chára (vpravo) v súboji Washingtonu proti New Jersey Devils. FOTO: SITA/AP

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport