Na hlavný obsah

Iba elektrické vozidlá. Jaguar chystá veľkú zmenu

Do roku 2039 chce znížiť emisie uhlíka na nulu.

Iba elektrické vozidlá. Jaguar chystá veľkú zmenu
Na snímke výrobná linka závodu Jaguar Land Rover (JLR). Foto: TASR

Britská značka luxusných áut Jaguar, ktorú vlastní indický koncern Tata Motors, bude od roku 2025 vyrábať iba elektrické vozidlá. A reštrukturalizuje svoje nevýrobné prevádzky v Spojenom kráľovstve. Oznámila to v pondelok (15. 2.) spoločnosť Jaguar Land Rover (JLR).

„V polovici dekády prejde Jaguar renesanciou, aby sa z neho stala čisto elektrická luxusná značka,“ uvádza sa vo vyhlásení spoločnosti s dodatkom, že „podstatne zníži a zracionalizuje svoju nevýrobnú infraštruktúru v Británii“.

Nový generálny riaditeľ Thierry Bollore si dal za cieľ, aby celá skupina JLR do roku 2039 znížila emisie uhlíka na nulu. Všetky modely týchto áut tak do konca desaťročia ponúknu aj v čisto elektrickej verzii, pričom Jaguar bude od roku 2025 iba na elektrický pohon. Land Rover medzitým v priebehu nasledujúcich piatich rokov uvedie na trh šesť čisto elektrických vozidiel, pričom prvé z nich chce začať predávať v roku 2024.

Spoločnosť JLR zároveň informovala, že nemá v pláne zavrieť žiadny zo svojich „základných výrobných závodov a ponechá si výrobné a montážne závody na domácom britskom trhu aj vo svete“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika