Na hlavný obsah

Inšpekcia preverí policajný zásah pri zadržaní Petra Brhela

Jeho dcéra podáva trestné oznámenie.

Inšpekcia preverí policajný zásah pri zadržaní Petra Brhela
Na snímke príslušníci Útvaru osobitného určenia Prezídia Policajného zboru. Foto: TASR

Úrad inšpekčnej služby (ÚIS) začal v utorok (2. 2.) preverovať zásah policajtov pri zadržaní podnikateľa Petra Brhela v rámci akcie Mýtnik. Potvrdil to prezident Policajného zboru Peter Kovařík. Kontrola sa podľa neho začala po medializácii prípadu.

Ako priblížil, o zásahu rozhoduje vyšetrovateľ podľa dostupných informácií. „V tomto prípade, čo ja mám informácie, prostriedky boli nasadené len v prípade, že by sa niečo dialo, žiadne donucovacie prostriedky neboli použité,“ povedal. Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) uviedol, že k prípadu nemá žiadne detaily a že nemá dôvod zákrok spochybňovať. Dodal, že v prípade akéhokoľvek podnetu nemá problém s tým, aby sa prípad prešetril.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v rámci piatkovej (29. 1.) akcie Mýtnik okrem Petra Brhela aj bývalého šéfa Finančnej správy SR Františka Imreczeho a ďalších sedem osôb.

Dcéra zadržaného Petra Brhela Barbora v pondelok (1. 2.) v tlačovej správe uviedla, že v súvislosti so zásahom NAKA podáva trestné oznámenie.

 „Na mňa ako bezúhonnú osobu mierili zbraňami vyvolajúc taký stres, že som opakovane stratila vedomie a musela mi byť privolaná záchranná služba a druhá, 84-ročná, musela okamžite užiť lieky na upokojenie,“ uviedla Brhlová.

Nové v rubrike Slovensko