Na hlavný obsah

Interpolu sa v Dubaji podarilo zadržať podnikateľa Suchobu

Bol naňho vydaný medzinárodný zatykač.

Interpolu sa v Dubaji podarilo zadržať podnikateľa Suchobu
Podnikateľ Michal Suchoba. Foto: michalsuchoba.sk

Medzinárodná organizácia kriminálnej polície (Interpol) v stredu (17. 2.) v Spojených arabských emirátoch (SAE) zadržala podnikateľa Michala Suchobu, obvineného v rámci akcie Mýtnik. Potvrdila to slovenská polícia na svojom facebooku. Ako prvý o tom informoval Denník N.

„Policajtom z oddelenia cieľového pátrania odboru pátrania a kriminalisticko-technických činností úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru sa podarilo operatívnou cestou získať informácie o pobyte hľadaného Suchobu na území SAE,“ napísala polícia.

Konkretizovala, že takzvaní lovci lebiek poskytli získané operatívne informácie prostredníctvom Úradu medzinárodnej policajnej spolupráce Národnej ústredni Interpol Slovensko a tí ju v rámci siete Interpol poskytli svojim partnerom v SAE.

Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Ružena Sabová vydala na Suchobu medzinárodný a európsky zatykač 8. januára. Obvinený podnikateľ je majiteľom IT firmy Allexis.

ŠTS v rámci akcie Mýtnik poslal do väzby piatich obvinených: bývalého riaditeľa Finančnej správy SR Františka Imreczeho, vplyvného podnikateľa Jozefa Brhela, ktorý je označovaný za mecenáša Smeru-SD, jeho brata Petra, konateľku Allexisu Janu Rovčaninovú a bývalého šéfa IT sekcie finančnej správy Milana Gregu.

Obvinenia sa týkajú trestnej činnosti, ktorá súvisí s korupciou a machináciami pri verejnom obstarávaní.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko