Na hlavný obsah

Jediným cieľom policajných zákrokov je dostať obvinených pred súd, tvrdí policajný prezident

Kovařík je presvedčený o bezúhonnosti policajtov.

Jediným cieľom policajných zákrokov je dostať obvinených pred súd, tvrdí policajný prezident
Na snímke prezident Policajného zboru SR Peter Kovařík. Foto: TASR

Nový policajný prezident Peter Kovařík považuje za svoju najdôležitejšiu úlohu zvýšiť dôveryhodnosť verejnosti v Policajný zbor. Policajti budú naďalej kontrolovať dodržiavanie opatrení, zároveň neprestávajú bojovať proti zločinu a kriminalite na Slovensku, uviedol Kovařík vo vyhlásení k aktuálnemu stavu v Policajnom zbore.

„Vidíte nás v uliciach a naďalej aj budete, pokým sa toto všetko neskončí. Prajeme si ukončenie lockdownu presne tak ako všetci ostatní,“ odkázal Kovařík verejnosti a dodal, že kontrola opatrení je nevyhnutnosťou na to, aby štát chránil životy a zdravie svojich občanov.

Boj so zločinom pokračuje

Polícia pod vedením Kovaříka ani počas pandémie neustáva v boji so zločinom, v čom policajný prezident cíti podporu verejnosti. „Som pyšný na vyšetrovateľov, ktorí odvážne, deň-noc pracujú na prípadoch, aby pykali za svoje činy aj tí, ktorí už boli presvedčení o tom, že ich pokrivená minulosť nedobehne,“ zdôraznil.

Kovařík tiež podotkol, že práca polície je často skloňovaná v médiách, ktoré jej zásahy niekedy chvália, inokedy kritizujú. V tejto súvislosti uviedol, že všetci operatívci, vyšetrovatelia, či policajti zásahovej jednotky Lynx komando majú plnú podporu vedenia Policajného zboru. „Ja osobne som presvedčený o ich bezúhonnosti a spravodlivej snahe očistiť Slovensko od ľudí, ktorí patria za mreže,“ uviedol.

Policajný prezident si stojí za tým, že policajti využívajú všetky zákonné možnosti, ktoré im legislatíva ponúka tak, aby neboli porušené žiadne práva obvinených osôb. „Ubezpečujem všetkých, že zákroky polície sú v súlade so zákonom, všetky naše kroky majú svoje opodstatnenie s jediným cieľom – dostať obvinené osoby pred spravodlivý súd,“ dodal Kovařík.

Policajný prezident chcel pôvodne o dianí v Policajnom zbore informovať na štvrtkovom (4. 2.) brífingu, musel ale ísť do povinnej karantény, pretože sa na utorkovom (2. 2.) brannobezpečnostnom výbore stretol s osobou, ktorá bola pozitívne testovaná na koronavírus. V karanténe je aj minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO), ktorý sa tiež zúčastnil výboru.
 

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko