Na hlavný obsah

Johaugová a Boľšunov sa stali majstrami sveta v skiatlone

Slovák Koristek finišoval na 58. mieste.

Johaugová a Boľšunov sa stali majstrami sveta v skiatlone
Na snímke nórska bežkyňa na lyžiach Therese Johaugová víťazí na majstrovstvách sveta severskom lyžovaní v Oberstdorfe v skiatlone žien. Foto: TASR/AP

Nórka Therese Johaugová a Rus Alexander Boľšunov získali zlaté medaily v sobotňajšom (27. 2.) skiatlone bežcov na lyžiach na svetovom šampionáte v klasických lyžiarskych disciplínach v nemeckom Obersdorfe. Johaugová triumfovala pred Švédkami Fridou Karlssonovou a Ebbou Anderssonovou, Boľšunov pred Nórmi Simenom Hegstadom Kruegerom a Hansom Christerom Holundom. Priamy prenos odvysielala RTVS na Dvojke.

Pre 32-ročnú Johaugovú je to už jedenáste zlato zo svetových šampionátov, ôsme v individuálnej súťaži. Nórka vybojovala v skiatlone najcennejší kov aj na MS 2015 vo Falune. Na MS 2017 v Lahti nemohla štartovať pre dopingový dištanc.

Boľšunov bol na MS 2019 v Seefelde štyrikrát strieborný, v sobotu sa v Oberstdorfe dočkal vytúženého prvého zlata.

Ruský bežec na lyžiach Alexander Boľšunov. FOTO: TASR/AP

Slovenský reprezentant Ján Koristek v súťaži mužov obsadil 58. priečku a bol posledným pretekárom na trati, ktorého lídri nepredstihli o kolo. V ženskom skiatlone Slovensko nemalo svoje zastúpenie. Alena Procházková s Barborovu Klementovou preteky vynechali, v nedeľu (28. 2.) sa spolu predstavia v tímšprinte.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport