Na hlavný obsah

Kolíková: Prípad Jankovskej preventívne evidujeme ako pokus o samovraždu

Jankovská samovražedné úmysly popiera.

Kolíková: Prípad Jankovskej preventívne evidujeme ako pokus o samovraždu
Na snímke ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (Za ľudí). Foto: TASR

Prípad Moniky Jankovskej evidujeme preventívne ako pokus o samovraždu. Po rokovaní vlády to v pondelok (1. 2.) uviedla ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí). Samotná Jankovská tvrdila, že samovražedný úmysel nemala a že lieky užila, aby jej pomohli zaspať.

Jankovská mala podľa Kolíkovej pri sebe pravdepodobne týždennú dávku liekov, a preto je možné, že naraz užila väčšie množstvo. Prípad preskúma komisia, ktorú Kolíková zriadi. „S ohľadom na to, že bola požitá väčšia dávka liekov ako tá, ktorá bola nariadená lekárom, sa javí, že mohla mať iný zámer ako ten, že chcela mať pokojnejší spánok,“ uviedla Kolíková s tým že prehodnotí štandardy podávania liekov osobám väzobne stíhaným a väzneným.

Ministerka v súvislosti s prípadom nevidí dôvod na demisiu, povedala, že nedokáže prijať argument „že ide o politických väzňov.

Bývalá štátna tajomníčka na ministerstve spravodlivosti Monika Jankovská je hospitalizovaná v trenčianskej nemocnici pre obvinených a odsúdených po tom, čo v nedeľu 31. januára užila väčšie množstvo liekov.

Jankovská je vo väzbe od minuloročnej akcie Národnej kriminálnej agentúry pod názvom Búrka. Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu 22. januára 2021 nevyhovel jej žiadosti o prepustenie z väzby.
 

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko