Na hlavný obsah

Krajčí odvolal riaditeľa kardioústavu v Košiciach

František Sabol dôvod svojho odchodu nepočul.

Krajčí odvolal riaditeľa kardioústavu v Košiciach
Na snímke vpravo dnes už bývalý generálny riaditeľ Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb (VÚSCH), a. s. František Sabol. Foto: TASR

Predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb (VÚSCH) František Sabol končí vo svojej funkcii. Vo štvrtok (4. 2.) ho odvolal minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO).

„Dnes ma pán minister odvolal, osobne som bol v Bratislave. Dôvody som nepočul žiadne. Bolo to veľmi krátke, strohé,“ vysvetlil Sabol pre TASR.

V rozhovore pre Korzár doplnil, že zostáva naďalej pracovať v kardioústave. Sabol je prednostom jedinej kliniky srdcovej chirurgie na Slovensku. V lete roku 2020 sa vo veku 53 rokov stal prvým slovenským kardiochirurgom s titulom profesor.

Nové vedenie je známe

Krajčí vymenoval do funkcie predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa VÚSCH Antona Juru, za podpredsedu predstavenstva Martina Studenčana a za člena predstavenstva Štefana Lukačina.

„Okrem rozšírenia spektra medicínskych výkonov a zvýšenia kvality poskytovaných služieb pacientov od nového vedenia očakávam aj skvalitnenie pracovných podmienok zamestnancov. Verím, že aj vďaka tomu sa podarí manažmentu pritiahnuť naspäť do nemocnice špičkových odborníkov, ktorí v uplynulých rokoch z VÚSCH odišli. Na konci dňa majú pozitívne zmeny pocítiť najmä pacienti, pre ktorých bude kvalitná zdravotná starostlivosť dostupná aj v ich regióne a nebudú nútení cestovať do zvyšných dvoch špecializovaných ústavov v Banskej Bystrici alebo Bratislave,“ povedal Krajčí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny