Na hlavný obsah

Liga majstrov: Giroud zaskočil Atlético krásnymi nožničkami, Bayern nadelil Laziu štvorku

Madrid prišiel o výhodu domáceho prostredia.

Liga majstrov: Giroud zaskočil Atlético krásnymi nožničkami, Bayern nadelil Laziu štvorku
Olivier Giroud strieľa gól do siete Atlética Madrid. Foto: SITA/AP

Futbalisti Bayernu Mníchov skvele vykročili za obhajobou titulu v Lige majstrov. V utorňajšom (23. 2.) úvodnom stretnutí osemfinále ročníka 2020/2021 triumfovali v Ríme nad Laziom vysoko 4:1. V druhom utorňajšom zápase medzi Atléticom Madrid a Chelsea Londýn sa v Bukurešti zrodilo víťazstvo „The Blues“ 1:0. Odvety sú na programe 17. marca.

Gólostroj Bavorov

Bayern rozhodol na Olympijskom štadióne už v prvom polčase. V 9. minúte využil hrubú chybu domáceho obrancu Matea Musacchiu poľský kanonier Robert Lewandowski, ktorý vystihol jeho malú domov, obhodil si brankára a otvoril skóre. V 24. minúte po rýchlej a účelnej kombinácii dostal loptu do pozície Jamal Musiala a krížnou strelou z hranice šestnástky nezadržateľne zvýšil na 2:0. Ešte pred polčasom využil ďalšiu chybu v defenzíve domácich Kingsley Coman, jeho zakončenie ešte Pepe Reina vyrazil, ale na dorážku Leroya Saného už nemal nárok.

https://twitter.com/ElForastero1982/status/1364307403257307139

Gólostroj Bavorov pokračoval hneď po prestávke, v 47. minúte si po rýchlom brejku a centri Saného nešťastne zrazil loptu do vlastnej brány Francesco Acerbi. Laziu zdvihol náladu už o dve minúty Joaquin Correa, ktorý využil nekoncentráciu v strede obrany hostí, prusko vnikol do šestnástky a s prehľadom prekonal Manuela Neuera. V ďalšom priebehu boli ešte šance na skórovanie na oboch stranách, ale ani Correa na domácej, resp. opäť Lewandowski už do siete netrafili. Bayern tak pôjde do domácej odvety s luxusným náskokom.

Elegantný zásah potvrdil VAR

V Bukurešti mali „The Blues“ v prvom dejstve územnú prevahu, boli aktívnejší, ale cez kvalitne pracujúcu defenzívu Madridu sa nevedeli presadiť. Zlé spracovanie brankára Londýnčanov Edouarda Mendyho v 3. minúte nevyužil napadajúci Ňíguez a krok chýbal v 14. minúte na zadnej žrdi dobiahajúcemu Thomasovi Lemarovi po prieniku a centri Luisa Suáreza. Veľké šance sa nezrodili ani v ďalšom priebehu, a tak do šatní sa išlo po 45 minútach bez gólov.

https://twitter.com/D9INE_FOREVER30/status/1364327183867551746

Tie nepadli ani ďalších 25 minút a skóre otvoril až v 71. minúte útočník Olivier Giroud. Francúzsky útočník hostí ukázal dravosť, pretlačil sa k lopte v šestnástke a akrobaticky ju zo vzduchu poslal nožničkami za chrbát Jana Oblaka. Rozhodcovia pôvodne gól pre ofsajd neuznali, ale záber VAR preukázal, že sa lopta ku zakončujúcemu hráčovi dostala od jedného z Madridčanov a tak sa pravidlo o ofsajde nemohlo uplatniť. V záverečnej desaťminútovke sa už nepresadil striedajúci Timo Werner, ktorý mohol náskok hostí ešte zvýšiť, no do odvety pôjdu v lepšej pozícii Londýnčania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport