Na hlavný obsah

Matovič sa v Paríži stretne s Macronom, riešiť budú pandemickú situáciu i jadrovú energetiku

Premiér sa tiež stretne so šéfom Reportérov bez hraníc.

Matovič sa v Paríži stretne s Macronom, riešiť budú pandemickú situáciu i jadrovú energetiku
Na snímke zľava slovenský premiér Igor Matovič (OĽANO) a francúzsky prezident Emmanuel Macron. Foto: TASR/ AP/ koláž RTVS

Predseda vlády Igor Matovič (OĽANO) sa v stredu 3. februára v Paríži stretne s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom. Rokovať budú o vývoji pandemickej situácie, o fonde obnovy EÚ, ktorý má pomôcť prekonať ekonomické dôsledky koronakrízy, úlohe jadrovej energetiky v Únii či o európskej obrane. RTVS o tom informoval tlačový odbor úradu vlády.

Matovič na úvod pracovnej cesty navštívi mesto Meudon na okraji Paríža, kde k soche Milana Rastislava Štefánika položí kyticu. Štefánik pracoval v miestnom observatóriu.

Premiér sa stretne aj s generálnym riaditeľom organizácie Reportéri bez hraníc Christophom Deloirom, s ktorým bude hovoriť o postavení Slovenska v rebríčku slobody tlače.

Slovensko sa v rebríčku z roku 2020 umiestnilo na 33. mieste, z okolitých štátov sa na vyššej priečke umiestnilo len Rakúsko (18.). Česko skončilo na 40. mieste, Poľsko na 62., Maďarsko na 89. a Ukrajina na 96. mieste. Na prvých troch miestach sa v rebríčku slobody tlače v roku 2020 umiestnili krajiny zo severu Európy: Nórsko, Fínsko a Dánsko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko