Na hlavný obsah

Na covidovom oddelení v košickej nemocnici horelo

Pri požiari sa zranil jeden pacient.

Na covidovom oddelení v košickej nemocnici horelo
Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura v Košiciach. Foto: TASR

V nedeľu (7. 2.) vo večerných hodinách vypukol v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) Košice požiar. K incidentu došlo priamo na lôžku jedného z hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 na reprofilizovanom covid oddelení, informovala UNLP na sociálnej sieti.

Pacient utrpel popáleninu predlaktia a nikto ďalší sa nezranil. Je v stabilizovanom stave umiestnený na JIS. Podľa nemocnice išlo o malý požiar, ktorý uhasili zamestnanci UNLP svojpomocne ešte pred príchodom hasičov.

„Príčinou požiaru bolo úmyselné zapálenie známou osobou,“ uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Košiciach Jana Matis Libová.

Štrnástich evakuovali

„Lokalizovaná plocha požiaru bola 12 metrov štvorcových. Konkrétne došlo k zahoreniu postele a osobných vecí pacienta,“ povedala s tým, že evakuovali 14 ľudí. „Po vykonaní prvotného zásahu boli pacienti evakuovaní do priestorov chodby a miestnosť sa odvetrávala. Následne sa na poschodí vykonávalo ochladzovanie priestorov,“ dodala.

Na mieste zasahovalo 17 príslušníkov HaZZ v Košiciach. Pri zásahu používali aj autonómne dýchacie prístroje.

 „Nedošlo k veľkým škodám, ide len o lôžko a úpravu miestnosti, v ktorej požiar vznikol, škody momentálne vyčísľuje technické a právne oddelenie UNLP,“ doplnila Libová. Incident teraz prešetruje polícia v súčinnosti s personálom nemocnice. V súvislosti s požiarom začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci a prečin všeobecného ohrozenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko