Na hlavný obsah

Na podmienky Jankovskej väzby sa pozrie krajská prokuratúra

Preverí ich po jej nedeľňajšej hospitalizácii.

Na podmienky Jankovskej väzby sa pozrie krajská prokuratúra
Na snímke bývalá štátna tajomníčka Ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská (Smer-SD) počas tlačovej konferencie, na ktorej oznámila svoju rezignáciu. Foto: TASR

Krajská prokuratúra (KP) v Banskej Bystrici sa bude zaoberať prípadom bývalej štátnej tajomníčky, väzobne stíhanej Moniky Jankovskej, potom, čo ju v nedeľu (31. 1.) po požití liekov hospitalizovali v nemocnici.

„V súvislosti s medializovaným požitím liekov obvinenou Monikou J. vo výkone väzby vykoná KP Banská Bystrica mimoriadnu previerku stavu zákonnosti a dodržiavania právnych predpisov pri výkone väzby obvinenej. O zisteniach a záveroch bude informovaný generálny prokurátor SR Maroš Žilinka“ informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

Monika Jankovská tvrdí, že užila väčšie množstvo predpísaných antidepresív údajne preto, lebo nemohla spať. V tejto súvislosti absolvovala vyšetrenie vo fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici, potvrdil v nedeľu hovorca ministerstva spravodlivosti Peter Bubla.

Povedal, že v nedeľu krátko popoludní príslušníci z ústavu Banská Bystrica pri komunikácii s obvinenou spozorovali, že nereaguje obvyklým spôsobom. „Nesťažovala sa síce na žiadne zdravotné komplikácie, uviedla však väčšie požitie predpísaných liekov,“ spresnil. Ústavný lekár jej preto odporučil vyšetrenie v nemocnici.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko