Na hlavný obsah

Na Slovensku by sa mohli predávať niektoré potraviny aj po uplynutí lehoty minimálnej trvanlivosti

Dlhoročné prosby obchodníkov budú zrejme vypočuté.

Na Slovensku by sa mohli predávať niektoré potraviny aj po uplynutí lehoty minimálnej trvanlivosti
Nákup portavín. Foto: RTVS

Ministerstvo pôdohospodárstva však upozorňuje, že nejde o potraviny označené dátumom spotreby, tie môžu totiž spôsobiť zdravotné ťažkosti. Obchodníci takýto krok vítajú, potravinári sú proti.

Cestoviny, ryža, fazuľa či rybacie konzervy, to je len časť potravín, ktoré po novom obchodníci, zdá sa, nebudú musieť vyhadzovať ani po uplynutí dátumu minimálnej trvanlivosti. Dlhoročné prosby obchodníkov budú zrejme vypočuté, ministerstvo pôdohospodárstva chce umožniť predaj práve takýchto potravín.

Pozrite si reportáž RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika