Na hlavný obsah

Na víťazku stratila deväť desatín sekundy. Vlhová sa na úvod MS zmestila do top 10

Super G ovládla favorizovaná Švajčiarka.

Na víťazku stratila deväť desatín sekundy. Vlhová sa na úvod MS zmestila do top 10
Petra Vlhová na majstrovstvách sveta 2021 - disciplína super G. Foto: SITA/AP

Petra Vlhová obsadila vo štvrtkovom (11. 2.) super G deviate miesto v rámci úvodných pretekov tohtoročných majstrovstiev sveta v alpskom lyžovaní. Víťazkou kĺzavej disciplíny sa v talianskom stredisku Cortina d’Ampezzo stala najväčšia favoritka – Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová s časom 1:25,51. Slovenská reprezentantka na ňu stratila 0,9 s. Priamy prenos vysielala RTVS na Dvojke.

Vlhová strácala na prvých dvoch medzičasoch na Gutovú iba 0,34 s, čo by jej prinieslo striebornú medailu. Na treťom medzičase to však bolo už viac ako pol sekundy. „V nájazde do spodnej časti vyšla z ideálnej línie. Po poslednom medzičase nemala najodvážnejšiu líniu, točila pod bránkou a stratila najviac času,“ zhodnotila jazdu Liptáčky pre RTVS bývalá reprezentantka SR Veronika Velez-Zuzulová.

„Hodnotím to dobre, ale nie úplne najlepšie. Neurobila som veľké chyby, no dalo sa ísť trošku rýchlejšie, sneh bol mäkší a trošku som sa trápila. Vyskúšala som si trať a beriem to pozitívne do kombinácie,“ komentovala svoj výkon Vlhová.

Lara Gutová-Behramiová v super G ešte v kalendárnom roku 2021 nenašla premožiteľku. Na MS získala už šiestu medailu, avšak premiérové zlato. Na strieborný stupienok sa postavila ďalšia Švajčiarka Corinne Suterová (+ 0,34 s), tretia skončila Američanka a obhajkyňa titulu Mikaela Shiffrinová (+ 0,47 s).

Preteky v disciplíne super G sa pôvodne mali konať už v utorok (9. 2.), čo však neumožnilo problémové počasie. Ženy na šampionáte v Cortine čaká najbližšie v sobotu (13. 2.) zjazd, ktorý ale Slovenka vynechá. Vlhová sa najbližšie predstaví v pondelok (15.2.) v alpskej kombinácii, v ktorej bude obhajovať striebro z predchádzajúcich MS.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport