Na hlavný obsah

Najbližšia rodina Lučanského vypovedala na polícii

Právnik rodiny sa nevyjadril k tomu, čo bolo povedané.

Najbližšia rodina Lučanského vypovedala na polícii
Na snímke zosnulý bývalý prezident Policajného zboru SR Milan Lučanský. Foto: TASR

Rodina bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského si uplatnila nárok náhrady škody. Pre médiá to uviedol právny zástupca rodiny Miroslav Radačovský v Poprade, kde v stredu (3. 2.) na polícii vypovedala vdova po zosnulom Martina Lučanská a jej dvaja synovia.

Radačovský sa k tomu, o čom hovorili, vyjadriť nechcel. Ide totiž o skutočnosti, ktoré by mohli určitým spôsobom mariť priebeh konania vyšetrovania. „Tu nejde o nič viac ani o nič menej než o to, aby sa objektívne preukázalo, čo sa stalo v kritické dni a prečo. Vyvoláva to totiž politickú traumu, pnutie či konšpiračné teórie,“ povedal Radačovský pre RTVS.

Právny zástupca rodiny Milana Lučanského Miroslav Radačovský. FOTO: TASR

Okruhom tém boli aj preto udalosti z 9., 10. a 29. decembra minulého roka a ďalšie súvisiace s pobytom generála Lučanského v ústave na výkon väzby. Členovia rodiny vypovedali samostatne.

Radačovský tiež povedal, že na vyšetrovanie smrti bývalého šéfa polície zákonným spôsobom sú určené orgány v trestnom konaní bez politického zasahovania. Vedenie vyšetrovania komisiou, ktorú zriadila ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) v minulosti označil za irelevantné. Prípadom sa však podľa jeho slov zaoberá erudovaný vyšetrovateľ, za erudovaný označil aj postup pri vyšetrovaní, ktorý je v súlade s trestným poriadkom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko