Na hlavný obsah

Nemocnica v Trnave dosiahla nové maximum v počte pacientov s COVID-19

S ochorením v nej leží 119 osôb.

Nemocnica v Trnave dosiahla nové maximum v počte pacientov s COVID-19
Na ilustračnej snímke zdravotná sestra ochrannom odeve a s ochranným štítom, ktorá pracuje na Jednotke intenzívnej starostlivosti pre liečbu pacinetov s ochorením COVID-19. Foto: TASR/AP

Fakultná nemocnica (FN) Trnava aktuálne dosiahla nové maximum v počte pacientov hospitalizovaných v súvislosti s nákazou koronavírusom. V nemocnici je 119 pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19, ďalších 10 má naň podozrenie.

Deväť z týchto pacientov je umiestnených na anesteziologicko-resuscitačnom oddelení deväť, na jednotke intenzívnej starostlivosti je 12 pacientov a 21 potrebuje podporu umelej pľúcnej ventilácie. O situácii v nemocnici v pondelok (1. 2.) popoludní informoval jej referent pre vzťahy s verejnosťou Matej Martovič.

Kapacita lôžok pre pacientov s ochorením COVID-19 je v Trnave aktuálne 166. „Za mesiac január evidujeme 134 úmrtí pacientov s týmto ochorením, pričom príčinu úmrtia určí až pitva,“ uviedol Martovič. Je to zatiaľ najvyšší počet úmrtí v rámci pandémie.

Počet pozitívne testovaných zamestnancov FN klesol na 63, z nich je osem lekárov a 35 zdravotných sestier.

V nemocnici k 1. februáru zaočkovali vyše 5 900 záujemcov. Nemocnica má vlastný poradovník náhradníkov na očkovanie, podľa Martoviča je v ňom 1 900 mien. „Z tohto zoznamu sme zaočkovali približne 100 ľudí. FN však rozmrazuje a mieša vakcíny počas očkovacieho dňa, čo znamená, že nám zostane maximálne päť nevyužitých vakcín z dôvodu, že sa registrovaní ľudia cez portál korona.gov.sk nedostavia na očkovanie,“ doplnil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko