Na hlavný obsah

Nestarnúci Buffon sa postavil do bránky ako 43-ročný, odchytal už 1 100 duelov

Prispel k triumfu Juventusu.

Nestarnúci Buffon sa postavil do bránky ako 43-ročný, odchytal už 1 100 duelov
Brankár turínskeho Juventusu Gianluigi Buffon. Foto: TASR/AP

Svetový tenis má Rogera Federera, hokej Zdena Cháru, americký futbal Toma Bradyho a futbal Gianluigiho Buffona. Nestarnúci taliansky brankár len nedávno oslávil 43. narodeniny, ale rozhodne sa nechystá ukončiť kariéru. Buffon bol v utorok (2. 2.) súčasťou základnej zostavy Juventusu Turín, ktorý zvíťazil v prvom semifinále pohárovej súťaže Coppa Italia na trávniku Interu Miláno 2:1. Proti Buffonovi sa postavil aj slovenský obranca v drese Interu Milan Škriniar, ktorý odohral celý zápas. Odveta sa odohrá v utorok (9. 2.) v Turíne.

Buffon čelil piatim strelám na bránku a inkasoval raz, keď ho v 9. minúte prekonal Lautaro Martínez. Niekdajší taliansky reprezentant zároveň oslávil 1 100. profesionálny zápas v sumáre klubových a reprezentačných vystúpení. Podľa štatistického portálu Opta Point je kariéra Buffona v bránke rozdelená nasledovne: 679 zápasov odchytal v drese talianskeho multišampióna Juventusu Turín, 220 stretnutí za Parmu, 25-krát sa predstavil ako súčasť francúzskeho veľkoklubu Paríž Saint-Germain a 176 duelov pridal v národnom tíme Talianska.

„Cítim sa oddýchnutý, aj keď tok času sa zastaviť nedá. Snažím sa to akceptovať a pokračovať s entuziazmom,“ uviedol nedávno Buffon pre RAI Sport. Prirovnanie k legendárnemu 43-ročnému quarterbackovi Tomovi Bradymu, ktorý si čoskoro zahrá desiatykrát v kariére finále prestížnej NFL, známe ako Super Bowl, privítal. „Dobre vedieť, že aj v tomto veku je stále dobrý a ja nie som výnimka. Spoločne môžeme lámať stereotypy o starších športovcoch,“ dodal Buffon.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport