Na hlavný obsah

Niektorí študenti budú mať výnimku zo zákazu vychádzania

Výnimka sa bude od pondelka vzťahovať na cestu do školy či do účelového zariadenia.

Niektorí študenti budú mať výnimku zo zákazu vychádzania
Na snímke medici počas testovania na ochorenie covid-19. Foto: TASR

Výnimku zo zákazu vychádzania budú mať od pondelka (15. 2.) niektorí študenti. Rozhodla o tom vláda SR na svojom sobotnom (13. 2.) večernom rokovaní.

Týka sa to študentov  4., 5. a 6. ročníka doktorského študijného programu v študijnom odbore všeobecné lekárstvo, študentov 2. a 3. ročníka bakalárskeho študijného programu v študijnom odbore ošetrovateľstvo, študentov 2. a 3. ročníka bakalárskeho študijného programu v študijnom odbore pôrodná asistencia a študentov 3. ročníka bakalárskeho študijného programu v študijnom odbore urgentná zdravotná starostlivosť. Výnimka sa vzťahuje na ich cestu do vysokej školy, špecializovaného výučbového zariadenia a účelového zariadenia vysokej školy.

Podmienkou je, aby sa študenti vedeli preukázať negatívnym výsledkom antigénového alebo PCR testu, ktorý nie je starší ako sedem dní. Prípadne ak študent prekonal ochorenie COVID-19, má mať o jeho prekonaní doklad nie starší ako tri mesiace.

Výnimka sa v tomto prípade vzťahuje aj na študenta zaočkovaného proti ochoreniu COVID-19 aj druhou dávkou vakcíny, ak od tohto očkovania uplynulo aspoň 14 dní, alebo ktorého zdravotný stav či zdravotná kontraindikácia neumožňuje vykonanie testu na COVID-19.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko