Na hlavný obsah

Nová sezóna v starých farbách. Hamilton nikam neodchádza

Brit je v Mercedese od roku 2013.

Nová sezóna v starých farbách. Hamilton nikam neodchádza
Na snímke Lewis Hamilton. Foto: SITA/AP

Sedemnásobný majster sveta vo formule 1 Lewis Hamilton predĺžil zmluvu s Mercedesom o jeden rok. Popredný tím motoristického seriálu o tom informoval v pondelok (8. 2.) a poprel tak dlhotrvajúce fámy o tom, že najúspešnejší jazdec súčasnosti opustí túto stajňu „efjednotky“.

Pôvodný kontrakt vypršal Britovi na konci roka 2020, nemecký tím už dávnejšie avizoval veľký záujem o jeho predĺženie. Tridsaťšesťročný Hamilton pôsobí v Mercedese od roku 2013 a získal s ním šesť zo svojich siedmich titulov. Ten prvý vybojoval ešte vo farbách McLarenu v roku 2008 a stal sa v tom čase najmladším víťazom v histórii F1. Za svoje športové úspechy bol koncom roka 2020 ocenený rytierskym titulom „Sir“.

„Príbeh Mercedesu a Lewisa sa píše do kníh nášho športového odvetvia už osem sezón, no my sme stále hladní po ďalších súťažiach. Chceme do knihy úspechov zapísať ešte viac kapitol,“ uviedol šéf tímu Toto Wolff. „Všetko smerovalo k tomu, že predĺžime kontrakt, ale máme za sebou nezvyčajný rok 2020, takže na dotiahnutie všetkého sme si vzali trochu času,“ dodal.

„Náš tím spolu dosiahol neuveriteľné veci. Teším sa, že v ďalšej sezóne môžeme nadviazať na naše doterajšie úspechy. Chceme sa zlepšovať na trati aj mimo nej,“ povedal pri podpise nového kontraktu Hamilton.

Nová sezóna F1 sa začne 28. marca Veľkou cenou Sachíru v Bahrajne. Nasledovať bude Veľká cena Emilia Romagna v talianskej Imole (18. 4.). Celkovo by mali jazdci absolvovať rekordných 23 pretekov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport