Na hlavný obsah

Od pondelka je celkovo 19 okresov v čiernej farbe (+mapa)

Najviac okresov, 50, je bordových.

Od pondelka je celkovo 19 okresov v čiernej farbe (+mapa)
Na snímke zľava infektológ Pavol Jarčuška, hlavný hygienik Ján Mikas a minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO). Foto: SITA

Od pondelka 22. februára platí na Slovensku nové rozdelenie okresov, a teda aj pravidiel podľa toho, v akom stupni varovania sa nachádzajú. V porovnaní s predošlým týždňom „spadli“ medzi čierne stredoslovenské okresy Martin, Zvolen či Detva. V čiernych okresoch, kde platia najprísnejšie pravidlá, je 19 okresov, bordových je 50 okresov a červených 10.

V čiernych okresoch školy ostávajú zatvorené, platnosť negatívneho testu pri ceste do zamestnania je maximálne sedem dní, pobyt v prírode je povolený len v rámci okresu.

V bordových okresoch otváranie či zatváranie škôl odporúčajú regionálne úrady verejného zdravotníctva, test pri ceste do zamestnania nesmie byť starší ako sedem dní, pobyt v prírode je možný aj mimo okresu, avšak s negatívnym testom nie starším ako sedem dní.

V červených okresoch môžu byť školy otvorené, pri ceste do zamestnania je potrebné mať pri sebe negatívny test nie starší ako 14 dní, pobyt v prírode je povolený aj mimo okresu s testom starým najviac sedem dní.

O zmenách v covidovom automate bude každý utorok informovať minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO), platiť budú od nasledujúceho pondelku.

COVID automat by onlineeditori on Scribd

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko