Na hlavný obsah

Od pondelka platí aktualizovaný covidový automat (+mapa)

Najviac okresov je v treťom stupni varovania.

Od pondelka platí aktualizovaný covidový automat (+mapa)
Na snímke minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽANO). Foto: TASR


Na Slovensku je od pondelka 15. februára v štvrtom stupni varovania s najvyšším rizikom šírenia koronavírusu 15 okresov. Štvrtý stupeň je označený čiernou farbou. V treťom stupni – bordovom – je 51 okresov, v druhom stupni varovania – červenom – je 13 okresov.

V čiernych okresoch školy ostávajú zatvorené, platnosť negatívneho testu pri ceste do zamestnania je maximálne sedem dní, pobyt v prírode je povolený len v rámci okresu.

V bordových okresoch o otváraní škôl rozhodujú regionálne úrady verejného zdravotníctva, test pri ceste do zamestnania nesmie byť starší ako sedem dní, pobyt v prírode je možný aj mimo okresu, avšak s negatívnym testom nie starším ako sedem dní.

V červených okresoch môžu byť školy otvorené, pri ceste do zamestnania je potrebné mať pri sebe negatívny test nie starší ako 14 dní, pobyt v prírode je povolený aj mimo okresu s testom starým najviac sedem dní.

O zmenách v covidovom automate bude každý utorok informovať minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO), platiť budú od nasledujúceho pondelku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko