Na hlavný obsah

Odberových miest v mestách pribúda, stále chýbajú na hornej Nitre či v Novom Meste nad Váhom

Únia miest Slovenska víta zjednodušenie vzniku MOM.

Odberových miest v mestách pribúda, stále chýbajú na hornej Nitre či v Novom Meste nad Váhom
Cez víkend 23. - 24. januára absolvovala Nitra tretie kolo plošného testovania. Foto: TASR

Únia miest Slovenska (ÚMS) je spokojná s tým, že ministerstvo zdravotníctva vypočulo jej požiadavku na spružnenie procesu vzniku súkromných mobilných odberových miest (MOM).

„Situácia sa, v jednotlivých členských mestách ÚMS, zlepšuje. Zároveň však upozorňujeme, že sú mestá, a aj regionálne oblasti, kde tieto súkromné MOM-ky stále chýbajú,“ tvrdí ÚMS a upriamuje pozornosť na Nové Mesto nad Váhom a región hornej Nitry. „Tu by štát mohol pomôcť
napríklad výjazdovými mobilnými odberovými miestami,“
dodáva únia.

Primátori a primátorky na vládu zároveň apelujú, aby čo najskôr prijala jednoznačnú a zrozumiteľnú očkovaciu stratégiu. Žiadajú od nej viac informácií k zriadeniu vakcinačných centier aj zabezpečenie dostatočného množstva vakcín a tiež ich rovnomernú distribúciu po celom území Slovenska „osobitne v súvislosti s plánovaným očkovaním učiteľov“.

„Mestá sú stále pripravené pomôcť a budú maximálne súčinné. Ich spoločným cieľom je ochrana zdravia obyvateľov Slovenska a čo najskorší návrat k bezpečnejšiemu a pokojnejšiemu životu v našich mestách,“ dodala Únia miest Slovenska.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko