Na hlavný obsah

Odmietal opatrenia aj očkovanie. Václav Klaus sa nakazil koronavírusom

Bývalému českému prezidentovi potvrdili ochorenie COVID-19.

Odmietal opatrenia aj očkovanie. Václav Klaus sa nakazil koronavírusom
Na snímke bývalý prezident Českej republiky Václav Klaus . Foto: TASR

Bývalý český prezident Václav Klaus sa nakazil koronavírusom. Pre český portál Lidovky.cz to v utorok (23. 2.) potvrdil Petr Macinka, hovorca Inštitútu Václava Klausa.

Klaus je známym odporcom pandemických opatrení a verejne odmieta nielen nosenie ochranných rúšok na tvár, ale aj očkovanie, na ktoré ho vyzval aj súčasný český prezident Miloš Zeman. „Nechaj sa očkovať, Václav, inak vo svojom veku riskuješ, že ťa covid doženie,“ odkázal mu pred pár týždňami Zeman, ktorý sa už zaočkovať dal.

Marcinka informoval, že pozitívny výsledok testu na koronavírus exprezident dostal v utorok poobede. Klaus teraz absolvuje zhruba polhodinové vyšetrenie v nemocnici a vzápätí sa presunie do domácej karantény, priblížil jeho hovorca.

Klaus vystúpil minulý mesiac na demonštrácii na pražskom Staromestskom námestí proti pandemickým reštrikciám. Uviedol vtedy, že „musí prestať jednosmerný diktát od vlády.“

Vlani v októbri zase bez rúška vystúpil pred Obecným domom v Prahe. Pražskí hygienici mu v súvislosti s touto akciou uložili za neuposlúchnutie nariadení pokutu vo výške 10 000 českých korún (384 eur), proti ktorej sa však Klaus odvolal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet