Na hlavný obsah

Oslava výhry bez rúšok či fanúšikovia pred štadiónom. Dortmund sa nevyhol vysokej pokute

Klub sa ospravedlnil.

Oslava výhry bez rúšok či fanúšikovia pred štadiónom. Dortmund sa nevyhol vysokej pokute
Oslava futbalistov Borussie Dortmund po výhre nad Schalke 04 v derby. Foto: TASR/AP

Opatrenia proti šíreniu koronavírusu treba dodržiavať aj v nemeckom futbale. Najnovšie sa o tom presvedčili hráči Borussie Dortmund. Ich oslava v autobuse pri návrate zo súboja v Gelsenkirchene bez povinného prekrytia tváre ich vyšla na 75 000 eur. A to ich ešte čakali pred tréningovým centrom desiatky nadšených fanúšikov, ktorí rovnako oslavovali bez obmedzení po výhre svojich miláčikov 4:0 nad rivalom Schalke 04.

„V autobuse hráči oslavovali bez rozostupov a ochrany nosa a úst. Vonku ich zasa v euforickej nálade čakalo 150 – 200 fanúšikov. Táto situácia je neprípustná v čase pandémie, akej momentálne čelíme. Ohrozuje to organizačný poriadok Bundesligy,“ napísali predstavitelia riadiaceho orgánu súťaže Nemeckej futbalovej ligy (DFL).

„V plnej miere sa ospravedlňujeme za správanie futbalistov aj fanúšikov,“ kajalo sa vedenie Borussie Dortmund, cituje ho aj portál ORF. „Niet pochýb o tom, že Revierderby je špeciálny zápas pre fanúšikov aj hráčov oboch tímov. Napriek tomu je klub zodpovedný za kontrolu a monitorovanie dodržiavania pravidiel,“ uvádza sa v stanovisku DFL.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport