Na hlavný obsah

Otázka štátnej karantény je znovu na stole, Sulík chce mobilnú aplikáciu

Musíme ju mať, povedal vicepremiér.

Otázka štátnej karantény je znovu na stole, Sulík chce mobilnú aplikáciu
Podpredseda vlády a minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS). Foto: TASR

Viacerí ministri sa pred stredajším (10. 2.) rokovaním vlády vyslovili za sprísnenie režimu na hraniciach. V hre by mohlo byť aj zavedenie povinnej štátnej karantény pre ľudí prichádzajúcich zo zahraničia.

Vicepremiér Richard Sulík (SaS) povedal, že je potrebné spojazdniť aplikáciu na domácu karanténu. „Nerozumiem, že dodnes nemáme e-karanténu. Nemôžeme sa zmieriť s tým, že ju nemáme, jednoducho ju musíme mať. A pre tých, ktorí by nedodržiavali domácu karanténu, by musela nasledovať štátna,“ navrhol minister hospodárstva.

„V prvom rade sa musíme zaoberať aj otázkou, či máme zavádzať štátnu karanténu ako alternatívu domácej,“ reagovala vicepremiérka SR Veronika Remišová (Za ľudí). Štátna karanténa by mohla byť jedným z riešení aj podľa ministra dopravy Andreja Doležala (nom. Sme rodina).

Minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽANO) po utorkovom (9. 2.) zhodnotení epidemiologickej situácie avizoval, že na stredajšom rokovaní vlády bude témou i kontrola a sprísnenie opatrení na hraniciach ako súčasť protiepidemických opatrení. Krajčí priznal, že sa situácia na Slovensku mierne zhoršila a denne zomrie na koronavírus zhruba 100 ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko