Na hlavný obsah

Pandemická komisia bude môcť hlasovať aj online

O zmene jej štatútu rozhodla vláda.

Pandemická komisia bude môcť hlasovať aj online
Snímka zo zasadnutia Pandemickej komisie vlády SR, jej predsedom je minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO). Foto: TASR

Členovia Pandemickej komisie vlády SR budú môcť po novom hlasovať aj v prípade, že sa na rokovaní zúčastnia online formou. Vláda na svojom štvrtkovom (18. 2.) zasadnutí schválila návrh aktualizácie štatútu Pandemickej komisie z dielne Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR.

Hlasovanie pandemickej komisie sa uskutočňuje zdvihnutím ruky a na prijatie platného uznesenia je potrebný súhlas dvojtretinovej väčšiny prítomných členov komisie alebo nimi poverených zástupcov, ktorí majú právo hlasovať. Vďaka zmene štatútu komisie môžu hlasovanie vykonať aj online, napríklad prostredníctvom aplikácie WEBEX.

Aktualizácia štatútu vychádza z pripomienok členov pandemickej komisie, medzirezortného pripomienkového konania, ako aj z aplikačnej praxe počas pandémie ochorenia COVID-19. Podľa predloženého materiálu sa zameriava aj na úpravu úloh pandemickej komisie.

Rovnako sa do jej zoznamu doplnia ďalší členovia a zefektívni sa aj ich zastupovanie. Sprísni sa tiež napríklad hlasovacie kvórum.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko