Na hlavný obsah

Pellegrini: Matovič ani za 10 mesiacov nepochopil, aká je jeho funkcia

Reagoval na slová premiéra, ktoré zazneli v Sobotných dialógoch.

Pellegrini: Matovič ani za 10 mesiacov nepochopil, aká je jeho funkcia
Foto: TASR

Premiér má chodiť do práce a niesť zodpovednosť, uviedol v sobotu (6. 2.) bývalý premiér a predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini na sociálnej sieti. „Igor Matovič ani za desať mesiacov nepochopil, čo je jeho úlohou vo funkcii predsedu vlády,“ skonštatoval v statuse na facebooku.

Možnosť poveriť vedením rokovania vlády jej podpredsedu nie je pre premiéra žiadnou priepustkou zo zodpovednosti. V situácii, keď státisíce rodičov, učiteľov či starostov čakajú celé dni na aktuálne pokyny od vlády, je úplne neprijateľné, aby premiér týždeň nechodil na vládu a prizeral sa zboku jej rokovaniu. Hľadať vo vláde dohodu a prijímať opatrenia pre celé Slovensko je jeho prácou, za ktorú berie plat, hoci podľa vlastných slov nemá z tejto práce žiadnu radosť,“ dodal Pellegrini.

Vyhlásenie expremiéra prišlo po tom, ako sa k absencii na poslednom rokovaní vlády vyjadril jej predseda Igor Matovič (OĽANO) v diskusnej relácii Sobotné dialógy na Rádiu Slovensko. Zámer nezúčastniť sa avizoval už vo štvrtok (4. 2.), keď oznámil, že zvolaním piatkového zasadnutia poveril podpredsedu vlády a ministra financií Eduarda Hegera (OĽANO).

Rovnako priznal, že v prípade rokovaní o spustení covidového automatu sa držal v úzadí celý týždeň a nechcel sa zúčastňovať chaosu okolo jeho prijímania. Vysvetľoval to tým, že chcel, „aby dohoda vznikla čím skôr a hlavne, aby ľudia dohodu nevnímali ako moje rozhodnutie, ale spoločné rozhodnutie celej koalície.“

V Sobotných dialógoch skonštatoval, že zákon umožňuje predsedovi vlády kedykoľvek poveriť ktoréhokoľvek podpredsedu vlády vedením vládneho rokovania. „Myslím si, že teraz to bolo vyslovene dobré rozhodnutie,“ zhodnotil premiér v relácii.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko