Na hlavný obsah

Peter Sagan má koronavírus, pozitívni sú aj jeho brat Juraj a Erik Baška

Aktuálne sú v karanténe na Kanárskych ostrovoch.

Peter Sagan má koronavírus, pozitívni sú aj jeho brat Juraj a Erik Baška
Slovenský cyklista Peter Sagan na ceste k víťazstvu 10. etapy cyklistických pretekov Giro d'Italia. Foto: TASR/AP

Trojica slovenských cyklistov Peter Sagan s bratom Jurajom a Erik Baška mali počas tréningového kempu na ostrove Gran Canaria pozitívny test na koronavírus. Aktuálne sa nachádzajú v karanténe a všetci traja sú v poriadku, informuje portál tímu Bora-hansgrohe.

Peter Sagan pre portál uviedol, že po niekoľkých týždňoch trénovania podstúpili 29. januára PCR test, aby mohli odletieť späť domov. Na základe pozitívneho výsledku zostali všetci ihneď v karanténe, no ubezpečil, že sa cítia dobre.

„Od chvíle, keď sme dostali pozitívne výsledky testov, mali sme úplnú podporu tímu a rád by som za to poďakoval nášmu manažérovi Ralphovi Denkovi a nášmu lekárskemu oddeleniu. Aj keď sme tisíce kilometrov ďaleko a izolovaní, vždy sme sa cítili, akoby sme boli vedľa seba. Na diaľku sme pod neustálym dohľadom a zostaneme tu tak dlho, ako to bude potrebné. Dúfajme, že naše ďalšie výsledky testov budú negatívne, aby sme mohli čo najskôr pokračovať v bežnom tréningovom rozvrhu,“ povedal Sagan.

Šéf tímu Raplh Denk zhodnotil, že teraz je najdôležitejšie, že sú všetci traja v poriadku a nevykazujú žiadne závažné príznaky. „Čo to znamená pre začiatok sezóny ešte nie je možné presne určiť. Najskôr musia byť všetci traja opäť úplne zdraví a musia dostať lekárske povolenie. Potom môžeme zvážiť, aké budú ďalšie kroky,“ uzavrel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport